7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Baharı sümbüller müjdeleyecek

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci tarafından, 2011 yılının park ve bahçeler yılı olacağını ilan edilmesinin ardından çalışmalar hız kazandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Kırşehir Belediyesi önünü ve Cacabey Meydanı’nı sümbüllerle donatarak, 2011 yılının yeşil alanlar açısından oldukça önemli bir yıl olacağını gösterdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yıl içerisinde sümbül çiçeği dikimi ile başlayan yoğun çalışmalara, 10 bin ağaç dikerek devam edeceklerini belirterek, "10 bin ağacı şehrin bütün cadde ve sokakları ile buluşturup, vatandaşlara yeşil alanları koruma bilinci oluşturma çabasında olacağız. Dikilecek ağaçlar da, tıpkı sümbül çiçekleri gibi nitelikli ve karakterli ağaç olacak" dedi. Yeşile büyük önem verdiklerini kaydeden Bahçeci, yeşilin, çiçeklerin, ağaçların çokluğunun bir şehrin medeniyet seviyesiyle doğru orantılı olduğunu ifade etti.

2010 yılını park ve bahçeler yılı ilan eden Kırşehir Belediyesi, öncelikle belediye önünde yaptığı peyzaj düzenlemesinin ardından sümbüller ekerek, vatandaşlara baharın gelişini sümbüllerle müjdeleyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2011 Cuma 14:28:51
Güncelleme :1 Nisan 2011 Cuma 14:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?