7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Bahçeci'den Anneler Günü mesajı

BAHÇECİ'DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Anneler Günü sebebi ile bir mesaj yayınlayarak, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladığını bildirdi.

Bahçeci mesajında, "Ailede asıl yükü çeken ve en kutsal varlıklarımız olan annelerimiz, insanlığın var oluşundan bugüne kadar sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, özverinin sembolü olmuştur" ifadesinde bulundu.

Sadece insanoğlu için değil, doğadaki tüm canlılar için anne olmanın karşılıksız sevgiyi, şefkati, mücadeleyi, çileyi, özveriyi sembolize eden farklı özellikler olduğunu vurgulayan Bahçeci, mesajına şu ifadelerle devam etti:

"Geçmişten bugüne kadar annelerimiz, çok daha büyük mücadeleler vermişler, çok daha büyük yüklerin sorumluluğunu üstlenmişlerdir. Aile ve toplum içinde yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntıların asıl yükünü onlar çekmiş ve halen de çekmeye devam etmektedirler. Onlar, sevginin, saygının, hizmetin, onurun, gururun en büyüğüne layıktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün söylediği 'Kadının en büyük vazifesi analıktır. İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse, bu görevin önemi gerektiği gibi anlaşılır' sözü de, annelik görevinin ne kadar kutsal olduğuna işaret etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Unutmayalım ki, annesiz bir ev, ıssız bir geceye benzer. Sabırla ve sevgiyle dünyanın en yüce görevini yerine getiren bütün annelerin ''Anneler Günü'nü kutluyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 16:45:04
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 16:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?