4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Bahçeci'den Çin zulmüne tepki

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Doğu Türkistan Türklerine yönelik yapılan zulmün durdurulması gerektiğini belirterek, Çin'i şiddetle kınadıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Bahçeci, Çin zulmünün biran önce bitmesi gerektiğini belirterek, "Uygurlu kardeşlerimiz, uzun yıllardan beri zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Son günlerde Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine yönelik saldırıları katliam boyutlarına ulaşmıştır. Uluslararası hukuk ve insanlıkla bağdaşmayan baskı, terör ve şiddet uygulamalarına maruz kalan soydaşlarımız bir etnik katliamla karşı karşıya kalmışlardır. Uluslararası camianın bu vahşet ve katliam karşısında sessiz kalması ve Çin makamları üzerinde bir baskı ve yaptırım uygulamakta isteksiz olması bir utanç vesilesidir. Bize ait coğrafyada yıllardır kan, gözyaşı ve zulüm var. Bu zulümlerden dolayı içimiz yanıyor ve bu kan, baskı, gözyaşı ve zulümlerin durdurulması gerekiyor" dedi.

Doğu Türkistanlıların acısını yürekten hissettiğini de söyleyen Bahçeci, "Biz dün olduğu gibi bugün de dünyanın neresinde olursa olsun her zaman Müslüman Türk kardeşlerimizin yanında olacağız. Türk milletini derinden yaralayan bu katliam karşısında uluslararası camianın etkili yaptırımlar uygulanması ve gerekli girişimlerde bulunması gerekmektedir. Çin'in bu yapmış olduğu zalimlikle tarihin kanlı sayfalarında bir kez daha yerini alacaklarının bilinci ile Uygur Türklerine yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 15:40:57
Güncelleme :15 Temmuz 2009 Çarşamba 15:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?