7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Bahçeci'den engellilere müjde!

BAHÇECİ'DEN ENGELLİLERE PARK MÜJDESİ

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kendisini ziyaret eden engelli vatandaşlara park müjdesi verdi.

Ziyarete, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü Mahmut Dalgalı ile Kırşehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan, rehabilitasyon merkezi temsilcileri ve bir grup engelli öğrenci katıldı.

Ziyarette konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Dalgalı, göreve geldiği günden beri Başkan Bahçecinin engelli vatandaşlara ayrı bir önem verdiğinden bahsederek, sürekli destek olduğu için teşekkür ettiklerini ifade etti.

Engelli vatandaşların hiçbir olanaktan yoksun kalmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Yaşar Bahçecide, "Engellilerimizin toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için desteklenmesi yalnızca devletimizin değil, biz yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun diğer kesimlerinin de ortak görevidir. Engelliler Haftası dolayısı ile engelli vatandaşlarımızın sorunlarını masaya yatırmak, toplumda onların problemlerine duyarlılığı artırmak için faaliyetlerde bulunmak çok önemlidir. Son 5-6 yıl içerisinde hükümetimizin engelli vatandaşlarımız için yaptığı çalışmalar gerçektende çok takdir edilecek çalışmalardır" dedi.

Daha önceki yıllarda ailelerin engelli çocuklarını sokağa çıkarmaya çekindiğini de söyleyen Bahçeci, "Fakat bugün hepsi en güzel eğitim kurumlarında kaliteli eğitim alarak topluma kazandırma noktasında bu eğitim kurumları sayesinde önemli adımlar atılmıştır. İlin yöneticileri olarak bizlere düşen görev de bu çocuklarımız ve vatandaşlarımız için neler yapabiliriz, nasıl onlara faydalı olabiliriz, hep bunların arayışı içersinde olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bahçeci, engelli vatandaşların faydalanabileceği engelsiz bir parkın ihalesinide yaptıkları söyleyerek, "Engelsiz parkın bütün engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Engelliler Haftası'nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza mutlu bir yaşam diliyorum" ifadelerini kullandı.

Engelsiz Park yapılması hakkında konuşan SHÇEK İl Müdürü Mahmut Dalgalı geçen yıl Belediye Başkanı Yaşar Bahçeciden böyle bir talepte bulunduklarını ve Bahçeci'nin 1 yıl sonra Engelsiz Park müjdesini vermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yaşar Bahçeciye engelli öğrenciler tarafından yapılan el emeği çeşitli hediyeler takdim edildi.

BAHÇECİ'DEN ENGELLİLERE PARK MÜJDESİ
BAHÇECİ'DEN ENGELLİLERE PARK MÜJDESİ
BAHÇECİ'DEN ENGELLİLERE PARK MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 18:20:00
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 21:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?