6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Bakkal esnafı büyük sıkıntıda

Bakkallar Odası Başkanı Emin Dulkadir, küçük esnafın durumunun sıkıntılı olduğunu belirterek, marketler yasasının biran önce çıkmasını istedi.

Bakkallar Odası Başkanı Emin Dulkadir, bakkal esnafının büyük sıkıntı yaşadığını ve marketler yasasının çıkmaması halinde küçük işyerlerinin kapanacağını belirterek, "Bakkal esnafı şu anda çok zor durumda. Marketler yasası bir türlü çıkmadı. 2008 yılında çıkmasını büyük bir ümitle bekliyoruz. Yine bakkal esnafına faizsiz kredi verilmiyor. Bakkal esnafını yaşatacaksak kredi desteği istiyoruz" dedi.

Bakkalların kapanması halinde işsizler arasına bakkalların katılacağını vurgulayan Dulkadir, "Avrupa kanunlarına uygun hareket edeceksek marketler kanunun acilen çıkması gerekiyor. Çünkü, bakkal esnafının durumu gerçekten içler acısı. Nefes alacak durumumuz kalmadı ve hükümetimizin acilen bu yasayı çıkarmasını istiyoruz" dedi.
Başkan Dulkadir, ekmek satışlarının da düştüğünü ifade ederek, belediye ile yapılan görüşmeler sayesinde bu sıkıntının da çözülebileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 15:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?