2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Bakkal esnafına patlayıcı uyarısı!

Kırşehir Bakkallar Odası Başkanı Emin Dulkadir, izinsiz patlayıcı madde satışı yapan esnaf ve sanatkarların yasal süreçle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Patlayıcı maddelerin satışına yönelik bilgi veren Başkan Dulkadir, "Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve valilik makamımızdan odamıza gönderilen bilgilendirme yazılarına istinaden, ülkemizde resmi ve milli bayramlar ile birlikte çeşitli açılış ve etkinliklerde havai fişek diye adlandırılan proteknik (patlayıcı) maddelerin kullanımında önemli bir artış olduğu, izinsiz ve usulüne aykırı kullanım, güvenlik önlemlerinin alınmaması gibi nedenlerle bu maddelerden kaynaklanan yaralanma ve ölüm olaylarının arttığı,
halkın can ve mal güvenliğinin tehlikeye girdiği bildirilmiştir. Oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin satışına ilişkin düzenlemelerin, tüzüğün 116. maddesi ve yerel şartlar göz önüne alınarak mülki amirliklerce düzenleneceği kaydedilmiştir" dedi.

Oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin satılabileceği kişiler ile bu maddeleri kullanabilecek olanların yaşına ilişkin ise mevzuatta herhangi bir sınırlama bulunmadığını söyleyen Dulkadir, "5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'na göre valiliklerce alt yaş sınırı getirilebileceği, proteknik maddelerin satışını belirtilenler dışında bakkal, pastane, hırdavatçı, kırtasiye, oyuncakçı gibi işyerlerine şenlik ve işaret fişekleri ile oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeler sattırılmayacağı
belirtilmektedir" şeklinde konuştu.

Proteknik maddelerin satışıyla ilgili Kırşehir Valiliği'nce 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11 maddesinin (c) bendine göre birtakım kararlar alındığını ve uygulamaya sokulduğunu kaydeden Dulkadir, "Esnafımız söz konusu uyarılarla ilgili detaylı bilgiyi odamızdan alabilir. Aksi taktirde gerekli cezai müeyyideler uygulanacaktır " dedi.

Dulkadir, toplum fertlerinin zarar görmemesi için alınan bu kararlara esnafların uyarak işyerlerinde tehlikeli madde alım ve satımı yapmamalarını istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 11:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?