7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Bartın'dan Kırşehir'e köprü

BARTIN'DAN KIRŞEHİR'E GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Turkcell'in gönül köprüsü projesi kapsamında Bartın'dan Kırşehir'e gelen öğrenciler Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa ile birlikte Belediye Başkanı Yaşar Bahçeciyi makamında ziyaret etti.

Belediye ziyaretinde konuşan Ayrıksa, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında daha önce pek çok şehre gittiklerini belirterek, "Fakat diğer illerden bugüne kadar misafir kabul edemedik. ilk olarak Bartın'dan gelen öğrencileri ilimize misafir olarak kabul ettik. Şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı bulan öğrencilere, Kırşehir hakkında bilgilerin aktarıyoruz. 5 gün sürecek olan proje ile şehrimizi daha iyi tanıtma fırsatı yakaladık" dedi.

Ayrıksa'nın ardından söz alan Başkan Bahçecide, gelen misafirlere teşekkür ederek, "Neşet Ertaş'ın da Gönül Dağı adlı bir şarkısı var. Bu açıdan Kırşehir'e uyan projelerden bir tanesi olmuş Gönül Köprüsü. Özellikle gençlerimizin başka illeri tanıması, o şehirde arkadaşlıklar kurması, illeri ziyaret etmesi gerçekten çok önemli. Çünkü Anadolu'nun her ilinde farklı kültürler ve farklı tarihi miraslar mevcut" şeklinde konuştu.

Kırşehir'de Ahi Evran-ı Veli, Cacabey, Aşıkpaşa, Yunus Emre, Şeyh Edebali gibi pek çok değerin bir arada olduğunu kaydeden Bahçeci, "Yani tarihimizin çok önemli büyükleri ilimizde yaşamışlar. Bu değerlerimizi diğer illerden gelen misafirlere tanıtmak açısından bu projeler gerçekten çok önemli. Bu yüzden biz bu projelere her zaman destek veriyoruz. Bartın da güzel bir şehrimiz. Oradan Kırşehir'e gelmeniz bizleri çok mutlu etti. Umut ediyorum ki, ilimizden faydalı bilgiler ve güzel anılarla ayrılırsınız. İnsan hayatında bu tip geziler güzel bir anı olarak yer tutar. Tekrar ilimize hoş geldiniz diyorum" ifadelerini kullandı.

Sohbet esnasında Bartın'dan gelen öğrencilerin kafile başkanları Kırşehir'i oldukça temiz ve ismine rağmen yeşil bulduklarını ifade ederken, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise Kırşehir'in eski ismi olan Gülşehir'e dönmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi. Başkan Bahçeci, Bartın'dan ziyarete gelen misafirlere Cacabey Camii'nin minyatürünü hediye etti.

BARTIN'DAN KIRŞEHİR'E GÖNÜL KÖPRÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 17:03:04
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 17:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?