4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Başkan Bahçeci Kalehöyük'te

BAHÇEÇİ, KALEHÖYÜK KAZI ALANINI ZİYARET ETTİ

Kırşehir merkezdeki kale höyük kazı alanını ziyaret eden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bölgenin Kırşehir için bir milat olduğunu söyledi.

Kırşehir Kale höyük kazı çalışmaları 23 gün önce başladı ve ilk buluntulara göre Osmanlı dönemine ait tabakanın kazıldığı biliniyor. Höyük üzerindeki Aleaddin Cami'nin kurtarılması amacı ile başlatılan kazılarda değişik kültür katlarına rastlandığı ve kazıları bilimsel amaçlı kazıya çevirmek için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Kazı alanı ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kazı çalışmalarının Kırşehir için çok önemli bir milat olduğunu belirterek, "Yıllardır kale höyüğün kazılmasını gerektiğini ifade ettik ve şimdi bunun gerçekleşmiş olduğunu görmek mutluluk verici. Bu kazı iznini Müze Müdürlüğü almış ve gerçekleştirmiştir. Bu Kırşehir açısından gerçek bir milattır. Yanı başımızda Kaman Kale höyük onun yanında Yassı höyük kazıları devam ederken burada da kazıların başlaması bölgemizin turizm potansiyeli açısından ve Anadolu'nun zengin tarihini ortaya çıkarma açısından çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Belediye olarak desteklerini sonuna kadar kullanacaklarını söyleyen Bahçeci, "Biz hocalarımızın ve üniversitemizin yanındayız. Valimiz ve milletvekillerimizle bundan sonraki hedefimiz kazıları bilimsel bir hale getirmektir. Hocalarımız bununla ilgili raporları hazırlıyorlar. Bizde gerekli desteği vereceğiz. Kazıların uzun soluklu olması ve bilimsel olması Kırşehir içindir. Tüm Kırşehirlilerin bu işe sahip çıkmasını istiyoruz." İfadelerini kullandı.

Kazıların öğrenciler içinde bulunmaz bir fırsat olduğunu vurgulayan Bahçeci, "İnsanın göğsü kabarıyor. Hem kazı yapıyorlar hem de ders görüyorlar. Neşe hoca ve ekibindeki bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum" dedi.

Arkeolog Prof. Dr. Neşe Atik ise, kurumlar arası işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu olaydan kıvanç duyuyorum. Öğrencilerimiz için hem staj ve hem ders olarak çalıştığı mekanı bilimsel hale getirmek tek hedefimiz. Buluntular ve çalışmalarımızdan zevk alıyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci tarafından kazı alanında çalışan öğrencilere baklava ikram edildi. Kazı çalışmalarını yakından takip ettiğini vurgulayan Bahçeci daha sonra Kale höyükten ayrıldı.

BAHÇEÇİ, KALEHÖYÜK KAZI ALANINI ZİYARET ETTİ
BAHÇEÇİ, KALEHÖYÜK KAZI ALANINI ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 14:43:01
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 19:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?