3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Başkan Çakır'dan adaylık hazırlığı

Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimler öncesinde partisi tarafından aday gösterilmediğini hatırlatarak, “Adaylık konusunda hemşehrilerimizin baskısı var ve değerlendiriyoruz" dedi.

AK Parti'nin kendisini tekrar Kırşehir Belediye Başkanı adayı göstermemesi üzerine, başka bir partiden adaylığı kamuoyunca merak konusu olan Belediye Başkanı Halim Çakır'ın şimdilerde hem kent halkı ile hem de bölge ve aşiretlerin ileri gelen isimleri ile istişare yaptığı ileri sürüldü.

Aday olup olmama noktasında kent halkına telefonla ulaşarak anket yaptıran Başkan Çakır'ın, çıkan sonuca göre siyasi hayatına yön vereceği bildirildi. Belediye Başkanı Halim Çakır'ın adaylık noktasında kesin kararının önümüzdeki hafta içerisinde netleştireceği de gelen bilgiler arasında yer alırken, yapılan telefon anketlerinde Başkan Çakır'ın aday olması ile ilgili yüzde 70 oranında olumlu görüş bildirildiği ileri sürüldü.

Konuya ilişkin bilgiler veren Belediye Başkanı Halim Çakır, 2004 seçimlerinde halkın teveccühü ile belediye başkanlığı görevine getirildiğini ve bu anlamda Kırşehir halkına teşekkür ettiğini belirterek, "29 Mart 2009'da yapılacak seçimlerde AK Parti'den adaylığım açıklanmadı. Bu konuda hiçbir şekilde olumsuz tavır sergilemiyor ve konuyu kamuoyunun taktirine bırakıyorum. Ancak, adımın adaylıkla anılmaması üzerine Kırşehir'de birçok hemşehrimizin üzüldüğünü gördüm. Bunun içinde ne kişilere ne de partime tavırlı değilim. Şu anda kamuoyu benim tekrar aday olmamı kendi içinde sorguluyor. Bunun yansıması da bizlere geliyor. Hemşehrilerimizle istişarelerimiz sürüyor ve halkımızın görüşü bizim için son derece önemli. Şu durumda adaylığım konusunda kesin bir yargıya varmak yanlış olur. Önümüzdeki hafta her şey netleşecek ve kamuoyu ile paylaşacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 16:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SAMİM YAZICI IP: 88.252.76.xxx Tarih : 27.01.2009 02:06:34

HALİM BASKAN GİBİ HALKIN İCİNDEN GELEN BİR BELEDİYE BASKANINA KIRŞEHİR İLK KEZ SAHİP OLDU VE BU BASKANI KOLAY KOLAY BIRAKMAZ SANIRIM. SAYIN HALİM ÇAKIR BAŞKANIMIZA BAŞARILAR..