4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Başkan Çakır’ın basın toplantısı...

Geçtiğimiz hafta içerisinde Belediye Başkanı Sayın Halim Çakır bir basın toplantısıyla 2 yıllık icraatını anlattı. Gerçi bu anlatılanlar çoğunlukla kamuoyunca da bilinen şeylerdi. Ama olsun, yine de iyi oldu. Böylece hem, bilinse de bilinmese de; tekrar da olsa, kafalara yerleşmesi ve bir iyi niyetin ifadesi açısından isabetli oldu denilebilir.

Başkan Çakır sözlerinin başında ‘insanlarımıza daha hoş görülü, daha iyi hizmet yapmak ve kapalı kapıları yıktırarak belediyeyi daha verimli ve düzenli bir hale getirmek için belediye binasının iç yapısını değiştirdiklerini’ söyledi. Belediye binasındaki bu değişiklik için zamanında her ne kadar “laf-söz” olmuşsa da kesinlikle “isabetsiz” olduğu söylenemez.

Bilindiği gibi bir de “ekmek sorunu”, Kırşehir için sorun olmaya devam ediyordu. Fırıncılar bir araya gelmiş, halkımızın deyimiyle “şirket” olmuşlar, halktan istedikleri fiyatı talep edebiliyorlar, üstelik kalitesiz ekmek üretiyorlardı. Belediye fırınının faaliyete geçmesi, ekmeğin düşük fiyattan satılması ve kaliteli ekmek çıkarılması fırıncı esnafının haksız direncini kırdı ve hem de eskiye göre kalite arttığı gibi fiyatlarda da düşme oldu.

Başkanın sık sık ifade ettiği gibi, “diğer bir husus” Belediye’de ‘israf ve vurdumduymazlığın’ önüne geçme iddiası… Bu konular galiba biraz ‘su götürür’ iddialar gibi geldi bize.. Ama o zamanlar, yani Başkan Çakır’ın göreve yeni başladığı günlerde ve aylarda bu iddialarda doğruluk payı daha yüksekti.

Bir diğer olumlu ve önemli icraat da, eski sanayi sitesi sorunuydu. Buranın yıkılması gelmiş geçmiş belediye başkanlarının da kafasını hayli meşgul etmiş, ağrıtmıştı. Başkan Halim Çakır, ‘başağrısı’ bu sorunu orayı yıktırarak halletti. Eski sanayinin ortadan kaldırılması meseleyi kısmen halletti ama, şimdi de bir başka sorun baş ağrıtmaya devam ediyor: Burası ne olacak? Ve nasıl değerlendirilirse isabetli bir iş yapılmış olur? Kimileri, üniversiteye verilmesinde hayli ısrarcı oldu. Mülk sahipleri de burasının kendi lehlerine değerlendirilmesinde ısrarlılar..

Eski sanayinin yeri hem şehir ortasında kalması, hem üniversite için uygun bir yer olmayacağı yavaş yavaş anlaşılmaya başlamış olacak ki, burası göründüğü kadarıyla mülk sahiplerini lehine sonuçlanacak. Başkan Çakır da burada Belediye’nin maddî imkânları ve arsa sahiplerinin mağduriyetini düşünerek “şehrül’emin” ve “belde-i peder”liğini göstererek bir ‘orta yol’ bulacak anlaşılan. Şimdi Kırşehir halkı, Başkan Halim Çakır’ın ‘şehr-ül emin’ ve ‘belde-i peder’liğini Kırşehir Ahi Üniversitesi’nin kurulma aşamasında da göstermesini umuyor ve bekliyor.

Doğalgazın tahrip ettiği yollar ve sokakların durumuna da değinen Belediye Başkanı Çakır, bu durumun halkı ve kendisini üzdüğünü söyledi ama, yolların hızla ve kısa sürede tamiri için, şunu ifade edelim ki, Kırşehir halkından olumlu not alamadı.

Belediye’nin önemli gelir kaynaklarından biri olan ‘şehir suyu’nun kaçak kullanılmasının önüne geçmek için Başkan Çakır’ın gayretleri oldu, ancak görüldüğü kadarıyla bu gayret yetersiz. Bu konuda, özellikle önümüzdeki mevsimin yaza gelmesi sebebiyle su kullanan abonelerin sıkı ve ciddi bir şekilde denetlenerek, kaçak su kullandığı tesbit edilenlerin gerekli cezalara çarptırılmaları gerekir. Bu, kullandığı suyun bedelini kuruşuna kadar ödeyenler için hak olduğu kadar, belediyenin de gelir kaybına sebep olmaması açısından önemlidir.

Yazımızı sonlandırırken şunu ifade edelim ki, Belediye Başkanı Halim Çakır’ın ‘iyi niyet’inden ve bu düşünce ile çalışma azmi içerisinde bulunduğundan şüphemiz yok. Ancak, bu iyi niyetin yanında, emrindeki görevlilerin de ‘iyi niyet’li olup olmadıklarını ve ‘iyi niyet’le iş yapıp yapmadıklarını kontrolden uzak bulundurmaması ve gözden kaçırmaması gerekir. İşte o zaman sayın Başkan’ın daha başarılı olacağına inanıyoruz.

Belediye Başkanı Çakır’ın bu basın toplantısında basın mensuplarından da, haklı olarak, istediği bir şey vardı: Tenkid ederken daha insaflı, önyargısız, tarafsız, haktan ve hakikatten yana olmaları ve hep tenkit değil, tenkidin yanında yol gösterici de olmaları…

Bakalım bizim ‘yerel basın’ bu konuda ne kadar başarılı olabilecek?
M. Duran Sönmez / Kırşehir
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 22:52:38
Güncelleme :18 Nisan 2006 Salı 22:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?