2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Başkan Wislding saldırıları kınadı

Kırşehir'de her yıl geleneksel olarak kutlanan Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarına katılan Remscheid Belediye Başkanı Beate Wislding, Türk askerlerine ve polisine yapılan terör saldırılarını kınayarak, "Bizler bu korkak insanların karşısındayız ve yapılanları onaylamıyoruz" dedi.

Remscheid Belediye Başkanı Beate Wislding'e, ziyareti sırasında Remscheid Belediyesi Sosyal Daire Başkanı Burkhard Mast Weisz, Kırşehir-Remscheid Dostluk Derneği Başkanı Hartmut Demski ve Yabancılar Sosyal Danışmanı Ramazan Dalgalı eşlik etti. Belediye Başkanı Halim Çakır tarafından heyete Kırşehir'in tarihi, turistik ve termal yönlerine ilişkin bilgiler aktarılırken, Wislding'eTürk bayrağı ve Kırşehir halısı hediye edildi.

Basın mensuplarının Hakkari'de geçtiğimiz haftalarda meydana gelen Aktütün Karakolu baskını ve terör olaylarına bakış açıları ile ilgili soruları üzerine Alman Başkan Wislding, Türk askerlerine yönelik terör olaylarını kınadığını kaydetti. Wislding, "Almanya'da dernek kurduk ve 2 ulusun kaynaşması için çalışıyoruz. Bu dernek vasıtasıyla diyaloglarımız daha da iyi olacak. Her zaman Kırşehirlilerin ve Türklerin yanındayız. İnsanların yüzüne bakamayan insanlarca, insanların arkasından yapılan korkak aksiyonlar bunlar. Teröre hiçbir ülke sahip çıkmıyor. Bizler de bu korkak insanların karşısındayız ve yapılanları onaylamıyoruz" dedi.

Yapılan ziyaretin hemen ardından Remscheid Belediye Başkanı Beate Wislding ve beraberindeki heyet, Kırşehir merkezde bulunan Cacabey Gök Bilimleri Medresesi'ni gezdi. Heyetin Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları süresince Kırşehir'de kalacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?