2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Başkan Yavuz'dan borsanın 15 yılı

Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, borsanın 15 yıllık hizmet sürecini değerlendirdi.

Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, borsanın 15 yılık süreçte önemli hizmetlere ev sahipliği yaptığını söyledi.

Kurulduğu günden bugüne kadar Kırşehir'e ve Türkiye'ye hizmet amacı güden Kırşehir Ticaret Borsası’nın ilk günden yatırımlarına başladığını ve ilk olarak büro hizmeti verdiğini söyleyerek, "Borsamız 2 yıl içinde kendi yerini almış ve faaliyetlerine buradan devam etmeye başlamıştır. Yıllardır atıl vaziyette ve şehir merkezinde bulunan ve de halk sağlığını tehdit eden eski hayvan pazarı şehir merkezinden kaldırılmış, çok kısa bir sürede tamamlanıp 1998 yılında çok modern yapılı yaklaşık 45 bin metrekare arazi üzerine kurulmuştur. 400 metrekarelik 2 katlı idari binası ve tamamı hasır çelik beton, üzeri demir korkuluklu bu alanda 5 bin büyükbaş ve 10 bin küçükbaş hayvan barınabiliyor. 20 tonluk dijital kantarı bulunan yerimizde, lokanta ve kafeteryadan oluşan sosyal tesis, 500 araç kapasiteli otoparkımız bulunmakta. Yine şuan itibariyle 31 yere tip projesini örnek olarak verdiğimiz 4 adet gece görüşlü, 24 saat kayıt yapan kameralı sistemle donatılmış büyük ve modern bir pazar yeri kurulu bulunuyor" dedi.

Borsa hizmet binalarının modern görünüme kavuşması ile Türkiye'nin her yerinden hayvancılıkla uğraşan büyük bir kesimin Kırşehir'e gelmesinin sağlandığını söyleyen Yavuz, "Pazar yeri her hafta pazar günü 24 saat süreyle açık tutulmaktadır. Diğer yandan, şehir merkezinde bulunan bakımsız ve esnafımıza uygun olmayan Buğday Pazar yerinin şehir merkezinden kaldırılıp yine borsamızın kendi arazisi üzerine 30 bin metrekare üzerine yapılmış olması 'Tarım Ticaret Merkezi'nin tahıl hububat ve bakliyat üreticisine büyük kolaylık sağlamıştır. 34 adet 300 ton kapasiteli depoların yapımı bitmiş olup, 2005 yılı itibariyle üyelerimizin kullanımına verilmiştir. Bu itibarla ilimizin en büyük gelir kaynaklarından biri olan tarım konusunda üretici ve tüketiciyi bir araya getirmiş bulunmaktayız" dedi.

Borsada önümüzdeki günlerde 500 kişilik konferans ve toplantı salonunu da hizmete açacaklarını kaydeden Başkan Yavuz, "Tarım Ticaret Merkezi'ne en son teknolojiyle hazırlanmış bir laboratuar kurmak için gerekli altyapı büyük oranda tamamlandı. Yine çok kısa bir süre içinde üyelerimizin de faydalanabileceği ve ayrıca borsamıza da gelir getirecek olan iş makinelerinin alımı da yapılacak. İmkanlar ölçüsünde yatırımlarımız devam edecek. Borsamızın şuan itibariyle 250 üyesi ve 14 personeli bulunmakta" dedi.

Borsanın 2008 yılı bütçesinin 850 bin YTL olduğunu ve 2007 yılı işlem hacminin yaklaşık 325 milyon YTL olduğunu söyleyen Yavuz, "Sosyal yardımlar olarak da 4 yıldır 175 fakir ve okumakta zorluk çeken üniversite öğrencimize burs verilmiştir. Ayrıca, huzur evinin yapımına da borsa olarak maddi katkı sağlamış bulunmaktayız" dedi.

Borsanın bundan sonra da yatırımlarına devam edeceğini söyleyen Yavuz, çalışmalarında kendilerine destek veren üyelerine ve personeline teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 16:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adısz IP: 85.98.163.xxx Tarih : 4.09.2008 19:46:25

keske dıger sıvıl toplum orgutlerı de aynı hassasıyetı gosterse sanırm kırsehır kalınırdı