2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Başkan'dan esnafa 'saray' sözü

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine yüzlerce esnaf ve sanatkar katıldı.

KESOB tarafından Şehr-i Gül Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğine vali yardımcıları Mustafa Özsoy ve Ayhan Özkan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Çuhadar, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karagüllü, TSO Başkanı Mehmet Çopuroğlu, daire müdürleri, banka müdürleri, oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Yemek sonrası bir konuşma yapan KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu ve bunun tescillendiğini söyledi.

Öztürk, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu savunuyor ve her platformda dile getiriyoruz. Yaptığımız çalışmalar, ziyaretler ve projeler sayesinde Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğu tescillendi. Ancak, bundan sonra yükümüz artıyor. Ahiliğe tüm esnaf ve sanatkar kardeşlerimizin daha çok sahip çıkması ve özümsemesi gerekiyor. Devlet nezdinde yaptığımız girişimlerin sonuçsuz kalmaması ve bu işe gerçekten sahip çıktığımızı göstermemiz gerekiyor. Kırşehir halkımızı, esnafımızı ve sanatkarımızı bu yıl düzenlenecek Ahi ve Esnaf Bayramı’na katılımlarını ve desteklerini bekliyoruz" dedi.

Başkan Öztürk'ün ardından söz alan Belediye Başkanı Halim Çakır da, Kırşehir Ahi esnafına yakışır esnaf sarayı için belediyeden istenilen yer tahsisini yakın zamanda yapacaklarının sözünü verdi.

Çakır, "Kırşehir Belediyesi olarak esnaf ve sanatkarımızın her zaman yanında olduk. Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk tarafından esnaf ve sanatkarımızı ilgilendiren birçok talep bize geliyor. Bu taleplerin içerisinde en önemlisi Ahi-Esnaf Sayarı Projesi için yer tahsisi oldu. Belediye Başkanı olarak esnaf ve sanatkarlarımıza söz veriyorum. Kendilerine yakın zamanda yer tahsisini yapacağız. Esnafımıza hayırlı olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyelerince hizmetlerinden dolayı oda başkanlarına plaket verilmesiyle yemek son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 15:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?