7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

BAV toplantısı Kırşehir'de yapıldı

1. DÖNEM BÖLGE BAV TOPLANTISI KIRŞEHİR'DE YAPILDI

2010 Yılı 1.Dönem Bölge Bilgi Alış Veriş (BAV) toplantısı Kırşehir'de yapıldı.

Grand Terme Otel'de yapılan toplantıya, Vali Mehmet Ufuk Erden, Vali Yardımcısı Mehmet Alabacak, Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. İsa Özkan, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Tarım Kredi Koop. Merkez Birliği, Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez araştırma Enstitüsü, Zirai Mücadele Merkez araştırma Enstitüsü, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü, Ekiz Tohumculuk, Yayın Dairesi Başkanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü temsilcileri ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Kayseri, Çorum, Sivas İllerinin Tarım İl Müdürleri ve Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürleri ile Konu Uzmanı teknik elemanları, Tarım Kredi Kop. Müdürü katıldı. 2010 yılı 1.Dönem Bölge BAV toplantısının açılış konuşmasını İl Tarım Müdürü Ömer Şimşek yaptı.

Koordinatörlüğünü Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Kırşehir Tarım İl Müdürlüğünün gerçekleştirdiği toplantıda Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. İsa Özkan, BAV toplantılarının önemi ve amacı hakkında genel bilgiler verdi. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsünden Sevinç Karabak'ın toplantı hakkında teknik bilgiler vermesinin ardından toplantının ikici gününde, Vali Mehmet Ufuk Erden'de katılarak, İl Müdürü Ömer Şimşek ile beraber bir süre toplantıyı izledi.

Toplantı da önceden gündem olarak belirlenen konularda konu uzmanları sine gösterim eşliğinde sunu yaparak, soru ve cevaplarla konular tartışıldı. Çözüm önerileri geliştirildi. Özellikle ceviz yetiştiriciliği hastalıkları ve zararlıları ile tarla faresi ve mücadelesi konularında yapılması gerekenlerin belirlendiği toplantı, 2. Dönem Bölge BAV Toplantısının Yozgat ilinde yapılması kararı ile son buldu.

Çevre İllerden toplantıya katılan misafirlere Kırşehir'de bulunan tarihi ve turistik yerlere bir gezi düzenledi.

1. DÖNEM BÖLGE BAV TOPLANTISI KIRŞEHİR'DE YAPILDI
1. DÖNEM BÖLGE BAV TOPLANTISI KIRŞEHİR'DE YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 13:48:04
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 15:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?