8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Baykal: Referandum kaçınılmaz

CHP LİDERİ DENİZ BAYKAL:

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yapılması planlanan referandumun herkes için tarihi bir fırsat olacağını ve gerçeklerin açığa çıkamasın da hüküm vermek için bir fırsat olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Baykal, Kırşehir'de yaptığı konuşmasında terör örgütü PKK üyelerine Habur'da yapılan uygulamanın yanlış olduğu söyledi.

Hükümetin konuyla ilgili tavrını eleştiren Baykal, yasaların çok açık olduğu halde örgüt üyelerinin 'kahraman gibi' karşılandığını, devlet protokolünde valinin yanında boy gösterdiklerini söyledi. Baykal, "Onlarla mücadele eden bu devletin güvenlik görevlileri de Ergenekon mahkemelerinde vatanseverliklerinin hesabını veriyorlar. Habur hukuku, Kırşehir hukuku, Ergenekon hukuku birbirinden farklı olabilir mi? Hukuk tek olacak. Habur hukuku, AK Parti hukuku değil, Türkiye Cumhuriyeti hukuku egemen olacak" diye konuştu.

Anayasa değişikliğiyle ilgili referandumdan da bahseden Baykal, "Referandum kaçınılmazdır. Referandum, hepimiz için tarihi bir fırsat olacaktır. Referandumu, bunlar hakkında hüküm vermek için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, meclisteki konuşmasında ifade ettiği "Bunlar iktidara gelmeden önce mücahitti, şimdi müteahhit oldular" sözlerini hatırlatan Baykal, ''Malları mülkleri arttı da maneviyatları biraz zarara uğradı gibi geliyor bana. Maddiyat iyi de maneviyat biraz kuşkulu. O yüzden diyorum ki, bunlar Türkiye'yi ekonomik iflasa sürüklediler, kendilerini de manevi iflasa sürüklediler. Eskiden maneviyat, din, iman diyorlardı, şimdi bunların hepsi bitti. Çocukluktan beri yaşadığın o hayatı sürdürebiliyor musun, hayır. Onların hepsini sattılar. Onunla birlikte maneviyatlarını da, değerlerini de kimliklerini de sattılar" dedi.

Hükümeti, korku salarak medyayı yıldırmakla suçlayan Baykal, "Basını yıldırdılar, televizyonları yıldırdılar, kimse konuşamıyor artık. Konuşan bir tek Cumhuriyet Halk Partisi var. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi, bunların iç yüzünü ortaya koymaya yeter" ifadelerini kullandı.

Baykal, yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğunu vurgulayarak, "Bütün kamuoyunu bir noktaya dikkat etmeleri konusunda uyarmak istiyorum. Bugünü hepimiz, Ankara Kızılay'da 2 ayın üzerinde, çoluk çocuğunun rızkı için mücadele eden, bu mücadelesini onuruyla şerefiyle sürdüren TEKEL işçisi kadınlarımız adına kutlayalım diyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partililerin "Başbakan Baykal" sloganları arasında konuşmasını sonlandırarak, kendisiyle tanışmak isteyen vatandaşlarla kucaklaştı. Baykal, kongre salonundan ayrılarak kendisi için tertip edilen Kırşehir Şoförler Odası dinlenme tesislerindeki yemeğe geçti. Kalabalık bir partili grup tarafından uğurlanan Baykal yemeğin ardından Kırşehir'den Ankara'ya hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2010 Pazar 17:51:00
Güncelleme :7 Mart 2010 Pazar 23:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?