2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Bedava pilav kuyruğu

Kırşehir'de 'Ahi Pilavı' yemek isteyen binlerce vatandaş, uzun kuyruklar oluşturdu. 

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı’nca, 21. Ahilik Kültürü Haftası ve 44. Esnaf Bayramı kutlamaları çerçevesinde kent merkezinde halka ücretsiz 'Ahi Pilavı' ikram edildi. Cacabey Meydanı’nda gerçekleşen pilav ikramına Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Halis Çelebi, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve binlerce vatandaş katıldı. Saat 13.30'da başlayan ve 2 saat süren pilav ikramından faydalanmak isteyen binlerce vatandaş, uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 200 metreye kadar ulaşan pilav kuyruğunda, pilavını alan vatandaşlar büyük mutluluk yaşarken, 2 saat içerisinde 3 bin kişiye Ahi Pilavı ve ayran ikramı yapıldı. Kutlamalarla ilgili bilgiler veren Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ahilik kutlamalarında kendilerini yalnız bırakmayan TESK, TESKOMB ve tüm odaların genel başkanlarına teşekkür etti. 

Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Halis Çelebi de, Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu yineleyerek, "Bu yıl Kırşehir'de detaylı programlar hazırlandı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı organizesiyle yapılan kutlamalar, esnaf sergileri hafta boyunca devam etti. Ahilik kutlamaları Kırşehir merkezli olmak kaydıyla her yıl kutlanacak ve daha da güzel olacak. Bu kutlamaların esnaf ve sanatkarların bayramı olarak da kutlanması planlanıyor. Bu yıl katılım bir hayli yüksek oldu. Yapılan Ahilik pilavı ikramı, helva dağıtımı, konferanslar ve panellerde bunları görüyoruz. Diğer illerden de katılım yüksek oldu" dedi. 

Diğer yandan, pilav ikramı sırasında kutlamalara destek veren Çaykur tarafından da kutlamaların bitimine kadar Kırşehir halkına ücretsiz çay ikramı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 15:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?