7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Belediye çöp sorununu çözdü

KIRŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖP SORUNUNU ÇÖZDÜ

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ekim ayı içerisinde hizmete girecek dev tesis hakkında bilgiler vererek, Kırşehir'in uzun süre çöp sorunu yaşamayacağını belirtti ve "Başarımızı ekibim borçluyum. Al yapı sorununu çözmüş bir belediye olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

140 yıllık geçmişe sahip Kırşehir Belediyesi`nin çöp sorunu kalmayacağını ve Kırşehir'in artık çöpten rahatsız olmayacağını belirten Bahçeci, "Kırşehir Belediyesi olarak şehrin alt yapı çalışmalarını bir bir bitirmenin gururunu yaşıyoruz. Halkımızın yapılan yatırımlara sahip çıkması ayrı bir sevinç kaynağımız. Bundan böyle sosyal ve ekonomik projelere yöneleceğiz. Kırşehir artık çevreyi kirletmeyen dünyanın sayılı kentlerinden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kısa zamanda ayrıştırılmış çöp toplama konusunda da çalışmalarımıza başlayacağız" şeklinde konuştu.

40 yıldır şehirde toplanan çöplerin Kervansaray Mahallesi'ne döküldüğünü ifade eden Başkan Bahçeci, tesisin bitirilmesiyle artık çöplerin modern depolama alanına döküleceğini kaydetti.

Eski çöp alanını ise ıslah edilerek yeşil alana çevrileceğini hatırlatan Bahçeci, Gelişmekte olan ülkelerde kimyasal atıklardan dolayı tabiatta büyük bir tahribat yaşanmakta olduğunu söyledi. Bahçeci, "Tabi gelişmekte olan ülkeler gibi Türkiye'de de aynı sorun yaşanmaktadır. Kendi ellerimizle tahrip ettiğimiz çevreyi korumak, tekrar eski haline dönüştürmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bunun için yapılacak tek şey hiç kirletmemektir. Kırşehir'de artık vahşi depolamadan düzenli çöp depolamaya geçilecek" ifadelerini kullandı.

Bahçeci son olarak, Düzenli çöp depolamanın amacı çevresel etkileri minimize etmek olduğunu kaydederek, "Düzenli çöp depolamaya geçiş ile birlikte yangın, duman, koku, sızıntı sularının akarak yeraltı sularını kirletmesi, haşere ve diğer hayvanlarla hastalık bulaşması ve taşınması engellenmiş olacaktır. Üzeri taş ve toprak malzeme ile örtülecek olan belirli bölgelere konularak, bacalarla gaz boşaltımı yapılacaktır. Bu projenin yapımında ve yürütülmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu tesisin Kırşehir'e hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

KIRŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖP SORUNUNU ÇÖZDÜ
KIRŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖP SORUNUNU ÇÖZDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 17:20:04
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 17:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?