2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Belediye Gençlik Meclisi kuruldu

Kırşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, 40 öğrencinin katılımı ile kuruldu.

Belediye Başkanı Halim Çakır'ın istekleri doğrultusunda 23 Nisan 2008 tarihinde kurulan Belediye Gençlik Meclisi, kurulduğu tarihten bugüne kadar 5. toplantısını gerçekleştirdi.

Gençlik Meclisi Başkanı Mahmut Sami Doğancı, aralarında üniversite ve lise temsilcilerinin yanı sıra farklı meslek guruplarından oluşan 40 kişilik gençlik meclisi ile faaliyetlerine başladıklarını söyledi.

Başkan Doğancı, demokrasinin yerelden başladığını kaydederek, "23 Nisan ruhuna ve kadrosuna bağlı gençleriz. Bu devletin temellerini atanlar istiklalden önce bile 'demokrasi' dedi. Bizlerde demokraside hep dik durmuş Kırşehir'in çocukları olarak milletin hakimiyetine kayıt ve şart düşürülemeyeceği inancı ve kararlığını taşıyoruz. Katılımcı demokrasi,i çoğulcu demokrasiyi, yerinden yönetimi güçlendirmek ve pekiştirmek azmindeyiz" dedi.

İsimden ibaret gençlik meclisi olmayacaklarını da söyleyen Doğancı, "İşimizle isim yapmak hedefindeyiz. Marka bir gençlik meclisi çıkaracağız. Büyüklerimiz gibi önce söyleyip sonra yapmayacak, işimizi yapıp sonra söyleyeceğiz. Projelerimiz var ve heyecanlıyız. Önce kendimizde olanı değerlendirmeliyiz. Hep Ankara-Kayseri arasına sıkıştığımızdan şikayetçi oluruz. Önce inanmak ve yola koyulmak lazım. Bizde yola koyulduk. Bu anlamda gençlerin önünü açan ve bu meclisi kuran, bize öğretmenlik yapan, önder olan Belediye Başkanımı Sayın Halim Çakır'a teşekkür ediyoruz" dedi.
Kırşehir gençlerini de gençlik meclisine davet eden Doğancı, nutuk atan ve slogan söyleyen gençlik olmadan memleketine ve milletine faydalı gençlik olacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 13:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?