7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Belediye kışın izlerini siliyor

KIRŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK SERFERBERİLĞİ

Kırşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte şehir merkezinde başlattığı bahar temizliğine devam ediyor.

Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, orta refüjler, yol ve kaldırım kenarlarındaki yabani otları biçerek, temizledi. Ayrıca 20 adet mezarlıkta ise yabani ot ilaçlamasına başladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce şehrin kaldırımlarındaki ve yol kenarlarındaki yabani otların biçilerek ilaçlandığını, öte yandan şehride bulunan 20 adet mezarlıkta ise yabani ot ilaçlama faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti.

Şahin, cadde ve bulvarlarda bulunan orta refüjlerin temizliğini, otların uzamasıyla birlikte meydana gelebilecek yangınlar, haşerelerin üremesini engellemek ve görüntü kirliliğinin önüne geçebilmek amacıyla başlattıkları çalışmanın belli bir program dahilinde devam edileceğini belirtti. Şahin, "Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, halkımızın başta yürüyüş alanı olarak kullandıkları kaldırım ve yol kenarlarının yanı sıra caddelerde bulunan orta refüjlerde yetişen yabani otları, tırpan motoruyla temizleyerek, daha nezih ve temiz ortamlar oluşturmaktadırlar. Başlatmış olduğumuz temizlik seferberliği sadece kaldırım ve yol kenarlarındaki otların bertaraf edilmesi ile sona ermiyor. Şehrimizdeki mezarlıklarda da yabani ot ilaçlaması yapılarak kötü görüntüler yok ediliyor. Amacımız, halkımızın daha temiz, nezih ve sağlıklı ortamlarda ikamet etmelerine olanak sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekiplerin, bahar mevsimiyle başlayan genel bakım ve temizlik çalışmaları sezon sonuna kadar devam edecek.

KIRŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK SERFERBERİLĞİ
KIRŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK SERFERBERİLĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 13:22:05
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 14:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?