4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Belediye tıbbi atık topluyor

Kırşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Tıbbi Atık Toplama ekibi, yıllardır şehir için büyük tehdit oluşturan tıbbi atıkları toplamaya başladı.

Bugüne kadar normal çöplerle birlikte toplanan ve çeşitli hastalıkların yayılmasında büyük etken olan tıbbi atıklar, Kırşehir'de yaklaşık 15 günden beri normal çöplerden ayrı olarak toplanıyor.

Tıbbi atıkların ayrı olarak toplanmasının Kırşehir Belediyesi için çok önemli bir gelişme ve yenilik olduğunu belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bu atıkların belediyeye önemli ölçüde gelir de sağlayacağını söyledi.

Başkan Bahçeci, "Tıbbi atıklar, çevre ve insan sağlığına zarar verecek şekilde doğrudan ve dolaylı bir biçimde alıcı ortama verilmesinin önlenmesini, kaynağında ayrı olarak toplanmasını, ünite içinde taşınması, geçici depolanması ve bertaraf edilmesine ilişkin aşamaları içermektedir. Kırşehir'de bulunan sağlık merkezlerindeki tıbbi atıklar, oluşturduğumuz ekip tarafından toplamaktadır. Ekiplerimiz, dijital tartı ile günlük tıbbi atık miktarını belirleyerek, kayıt altına almaktadır. Toplanan tıbbi atıklar günlük olarak kireç ile ön işleme tabi tutulup, katı atık depolama alanında depolamaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 12:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?