7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Belediyede TİS sevinci

Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir illerini kapsayan Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi, Kırşehir Belediyesi ile yaptığı toplu iş sözleşme görüşmeleri sonuçlanarak imza altına alındı.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, belediye başkan yardımcıları, Hizmet-İş Sendikası Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Kenan Benli,Kültür Sanat Komite Başkanı Feyyaz Ünal ve basın mensupları katıldı.

Burada konuşma yapan Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, toplu iş sözleşmesinin 3 yıl süreli olarak imzalandığını kaydederek sözleşmenin içeriğiyle ilgili bilgi verdi. Özdemir, "Bu sözleşmeyle taban yevmiyeye gidilerek Kırşehir Belediyesi'nde çalışan üyelerimizin en düşük yevmiyesi 60 TL'ye yükseltilmiştir. Üyelerimizin ücretlerine ve sosyal haklarında 1. yıl ortalama yüzde 15, 2. ve 3. yıllar ayrı ayrı olmak üzere yüzde 10 oranında artış yapılacaktır. Sözleşmemiz yürürlüğe girmesiyle birlikte maaşlara en düşük fark 250 TL yansıyacaktır. Yevmiyesi düşük bazı arkadaşlarımızın maaşları da taban ücretle dengelenmiştir" dedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de "İşçilerin maaşlarının iyileştirilmesi bu sözleşmeyle olumlu hale gelmiştir.İki tarafa da hayırlı olsun" diye konuştu.
Başkan Özdemir, Belediye Başkanı Bahçeci'ye işçilerin maaşlarını ve ikramiyelerini gününde ödemesinden dolayı ve ayrıca göstermiş olduğu ilgi ve alakalarından dolayı bir buket çiçek takdim ederek sözleşmenin Kırşehir'e hayırlı olması temennisinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2012 Cuma 18:14:46
Güncelleme :2 Mart 2012 Cuma 18:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?