4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Belediyeden 100 kişilik yurt

Kırşehir'in Kaman Belediyesi, ilçedeki üniversite öğrencilerin barınma problemini gidermek için 100 kişilik kız yurdu yapacak.

Açıklamalarda bulunan Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Kaman Meslek Yüksekokulu'nu kazanan ancak barınma ihtiyacı nedeniyle okula kayıt yaptıramadığını belirtti.

Başkan Talu, " İlçemizde Ahi Evran Üniversitesi'ne bağlı meslek yüksekokulunda okuyan öğrencilerin barınma sorunu olduğunu biliyorum. Belediye olarak bu soruna bir çözüm üretme mecburiyetimiz vardı. Çünkü Kaman'a gelen öğrenci, barınma probleminden dolayı kaydını yaptırmadan tekrar dönüyordu. Kalanlar ise ciddi problem yaşıyordu. Bu sorunu bir nebzede olsa çözebilmek amacıyla bu işe yöneldik. Ayrıca özel sektöre de yurt yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz. Amacımız ilçemizde öğrenimin altyapısını oluşturup, yüksekokul sayısını arttırmaktır. Bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. 100 öğrenci kapasiteli olarak planladığımız yurt, 3 yıldızlı bir otel konforunda olacak. İçinde yemekhane, çamaşırhane, dinlenme ve ders çalışma salonlarıyla modern bir kompleks halinde öğretim yılı başına yetiştirilerek hizmete açacağız” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 17:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?