3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Belediyeden kültür atağı

Kırşehir Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında Yalçın Kaftanoğlu'nun yazdığı, Abdullah Şahin'in yönettiği 'Üvey Karım' ile 'Gençlik Çıkmazı' adlı oyunlar sahnelendi.

Tiyatro oyunları öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Ulu Önder Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur' sözünden hareketle Kırşehir'de sanat kültürünün gelişmesi ve sanatseverlerin tiyatroya ilgisini arttırmak adına çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Şahin, “Öyle umut ediyorum ki, Kırşehirliler bu tiyatro oyunlarını ilgi ile izleyeceklerdir. Kırşehir Belediyesi olarak bundan sonrada kültürel ve sosyal faaliyetlere önem vererek vatandaşlarımızın sanatsal ve kültürel faaliyetlere olan ilgisini çekmeye devam edeceğiz. Bütün hemşerilerimizi "Gençlik Çıkmazı" ve 'Üvey Karım' adlı oyunlara davet ediyoruz'' dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, sahne alacak oyuncularla beraber Engelliler Haftası sebebi ile kurulan kermes çadırını da ziyaret etti.Daha sonra Abdullah Şahin'in Halk Tiyatrosu ekibi tarafından sahnelenen oyunlar, Kırşehir halkı tarafından beğeni ile izlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 11:50:28
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 11:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?