4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Belediyeden Ramazan hazırlığı

Kırşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesi hazırlıklarına hız verdi.

Zabıta ekipleri fırınlara yönelik denetimlerini arttırırken, merkezde bulunan 48 caminin temizlik çalışmaları ise devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından denetlenen 43 işyerinden 15'i pazar ruhsatı olmadığından ve temizlik koşullarına uymadığından dolayı ihtar edildiği öğrenildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, vatandaşın sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Bu nedenle yaklaşan Ramazan ayı öncesi fırın ve pide salonlarına yönelik başlatmış olduğumuz denetimler devam etmektedir. Bu denetimler halkımızın huzurlu ve sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmeleri için ay boyunca da etkin bir şekilde devam edecektir. İşyeri ruhsatı ve pazar ruhsatı olmayan, temizlik ve hijyen kurallarına uymayan esnafımızı uyarıyoruz. Uyarılara riayet etmeyenlere yasalar çerçevesinde gerekli işlemleri taviz vermeden yerine getiriyoruz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, camilerdeki temizlik çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekleyerek, “Yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilimiz merkezinde bulunan camilere yönelik temizlik çalışması başlattık. Merkezde bulunan 48 camimizin halıları halı yıkama makineleri ve deterjanlı sularla yıkandı. Camlar, kapılar, duvarlar temizlenerek hijyenik bir hale getirildi. Halkımızın huzur içerisinde bir Ramazan geçirmeleri için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ramazan ayında camiler vatandaşlarımız tarafından daha yoğun olarak kullanılıyor. Vatandaşlarımızın daha temiz ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için camilerin temizliğini yapıyoruz. Ramazan ayında büyük bir yoğunluğun yaşanacağı camilerimizi daha temiz hale getiriyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 12:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?