7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Belediyeye araç takip sistemi

KIRŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ARAÇ TAKİP SİSTEMİ

Kırşehir Belediyesi, belediye filosunda yer alan bütün araçların internet ortamında takip edilebileceği Araç Takip Sistemi'ne geçti.

Belediyeye ait araçların bulundukları yerlerin internet üzerinden görülebildiği, denetleme ve ani durumlarda bölgeye en yakın aracı yönlendirme amacıyla kurulan araç takip sistemi sayesinde Kırşehir Belediyesi performansını artırarak devam edecek. Geniş bir alanda hizmet veren Kırşehir Belediyesi'nin örnek çalışması, belediye bünyesinde bulunan 17 müdürlüğe ait araçların tamamında uygulanmaya başlandı.

Deneme aşamasının sonunda uydu bağlantılı araç takip sistemi uygulanırken, günün herhangi bir saatinde araçların hareket halinde olup olmadığı, mevkii, aracın hızı, güzergahını takip edip etmediği tespit edilebildiği gibi geriye dönük olarak her araç için ayrı ayrı rapor alınabiliyor. Birçok özelliği bulunan araç takip sistemi sayesinde kontrolü güç olan bölgelerde planlamanın sistem üzerinde programlanması da daha kolay oluyor. Önem arz eden durumlarda ihtiyaçlı bölgeye en yakın olan araç sistemde görülerek o bölgeye intikali sağlanıyor.

Sistem hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Halil Tan, bu sistemin zamandan ve yakıttan tasarruf edilmesini sağladığını, araç bakım ve kullanım maliyetlerinin de azalmasıyla birlikte, kontrolü artırarak, trafik kurallarına uyulması ve güvenli sürüşün sağlandığını kaydetti. Tan, "Araçları 7 gün 24 saat sürekli takip ederek iş dışı seyahatleri engeller. Sürücülerle, nerede oldukları konusunda yapılan gereksiz telefon görüşmelerini ortadan kaldırır. Böylece iş gücünden önemli oranda tasarruf sağlar ve zaman kazandırır" dedi.

Araçların iş dışı kullanımının önüne geçerek, rölantide gereksiz yere çalışmalarını, ani hızlanmaları, yavaşlamaları, savrulmaları ve hız yapılmasını kontrol ederek kötü araç kullanımını engellemek istediklerini belirten Tan, "Böylece yakıttan önemli oranda tasarruf sağlayacağız. Araçların kötü kullanımını ve iş dışı seyahatler nedeniyle gereksiz kullanımı önlenecek. Özel yazılımlar ile araçların bakım, servis, onarım gibi faaliyetlerini de takip edip, araçların yıpranma süresini uzatarak bakım ve kullanım maliyetlerinde tasarruf sağlanacak" şeklinde konuştu.

Araçların, olası kaza veya acil durumunda alarm göndereceğinden bahseden Tan, "Böylece kaza riskini düşürüp, trafik cezalarını azaltacağız. Acil durumlarda ise anında müdahale imkanı sağlanacak" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 18:15:04
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 18:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?