7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Bertaraf tesisi inşaatı başladı

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İNŞAATI BAŞLADI

Yakın zamanda ihalesi yapılan katı atık bertaraf tesisi birinci kısım inşaatı başladı.

Kırşehir Belediyeleri Su ve Hizmet Birliği, ihaleyi kazanan firmaya yer teslimini yaptı. Firmada resmi temel atma törenine kadar saha zemini hazırlık çalışmalarını başlattı.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, su ve hizmet birliği tarafından yaptırılan Katı Atık Bertaraf Tesisi 1. Kısım İnşaatı'nın 2 milyon 907 bin lira bedelle Gökşin İnşaat firmasın aldığı bilgisini verdi.

Bahçeci, katı atık bertaraf tesisi ve düzenli depolama tesisinin 1. kısım inşaatının şu anda Kırşehir Belediyesi Su ve Hizmet Birliği'nin üyesi olan 14 belediyeyi içerdiğini belirterek, "Böylelikle biz sadece Kırşehir Merkez Belediyesi'nin değil, birliğe üye diğer 13 belediyenin de, katı atıklarını bertaraf etmesi için 14 belediyeyi kapsayacak bir proje hayata geçirdik ve bölgemizin tamamının katı atığını bertaraf edeceğiz. Tabii ki katı atıklar, büyük bir çevre problemi. Kırşehir Belediyeleri su ve hizmet birliği olarak yaptığımız bu proje ile 14 belediye'nin çöpünü ayrıştırmak gerçekten büyük bir olay. Bu inşaatın teslim süresi 1 yıl fakat ilgili firma Eylül veya Ekim ayı gibi inşaatı bitirerek tesisi teslim etmeyi planlamaktadır" dedi.

Kırşehir İl Merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Ekizağıl yolu üzerinde bu inşaatı yapmaya başladıklarını söyleyen Bahçeci, "45 hektarlık bir alanda yapılmaya başlanan katı atık bertaraf tesisi'nde 550 bin metrekare çöp depolama kapasitesine sahiptir. 45 hektarlık bir alanda şuan için 50 bin metrekare inşaat alanımız var. Çevre için büyük önem arz eden bu projeye katkıda bulunan özellikle Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve değerli ekibine, Belediye Başkanı arkadaşlarımıza ve Çevre ve Temizlik Müdürlüğü çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Projeyi destekleyen ve yüzde 45'ini Çevre ve Orman Bakanlığı'nın finanse edeceği bu proje ile birlikte Kırşehir'in çok önemli problemlerinden biri olan katı atık sorunu çözülmüş olacağını vurgulayan Bahçeci, "Bütün bu işlere müdahil olmaktan ve ortaya çıkarmaktan dolayı duyduğumuz memnuniyeti sayın hemşerilerimle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Tesisin gerek Kırşehir'imize gerekse, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İNŞAATI BAŞLADI
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İNŞAATI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 12:40:02
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 16:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?