4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

BEY-DAY-DER'den örnek hareket

Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği (BEY-DAY-DER) Başkanı Deniz Gök, Ağustos ayı içerisinde 150 engelli vatandaşa sandalye ve bilgisayar dağıtılacağını söyledi. 

BEY-DAY-DER Başkanı Deniz Gök, yurt dışında çalışan gurbetçilerin kendilerine daha çok sahip çıktığını belirterek, 120 normal ve 33 akülü sandalyenin engelli vatandaşlara hediye edileceğini söyledi. Gök, yine aynı şekilde gurbetçilerin göndereceği 50 bilgisayarında engelli vatandaşlara verileceğini ifade ederek, "Hollanda ve Almanya'da yaşayan Ali İhsan Erbaş ve Hamza Öztürk isimli gurbetçi hemşehrilerimizin derneğimize ve engelli vatandaşlarımıza desteğini her geçen gün artarak devam ediyor. Engelli vatandaşlarımızı bu kadar fazla düşünen ve destek olan böylesine hayırsever vatandaşlarımızın, ağabeylerimizin bulunması bizleri son derece mutlu ediyor. Her iki ağabeyimize de teşekkür ediyorum. Çünkü, şu anda kendileri 120 normal, 33 akülü sandalye ile 50 bilgisayar alarak, yine hayırsever firma olan Traşlar Firması'nın TIR'ları ile Ankara Gümrüğü'ne getirdiler" dedi. 

Gümrük ücretini ödeyemedikleri için 12 gündür sandalyelerin rehin alındığını belirten Gök, kendilerine Belediye Başkanı Halim Çakır'ın dışında hiç kimsenin kapısını açmadığını vurgulayarak, "12 gündür çalmadım kapı, gitmedim yetkili merci kalmadı. İlimizin tüm yöneticilerine gittim. Ama, hiçbiri gümrükle ilgili bana yardımcı olmadı. Son olarak Belediye Başkanı Halim Çakır'a gittim. Başkan Çakır gerekli gümrük ücretini ödeyeceğini söyledi ve sözünü yerine getirerek bin 500 YTL'yi gümrüğe ödedi. İnşallah 4 Ağustos Cuma günü sandalyeleri ve bilgisayarları Kırşehir'e getirecek ve belediye başkanımızın yine bizim için düzenleyeceği konserde, kendisinin de katılımıyla engelli vatandaşlarımıza hediye edeceğiz. Tüm engelli vatandaşlarımız adına belediye başkanımıza bize verdiği sonsuz destekten dolayı en derin şükranlarımı sunuyorum. Onun sayesinde 150 engelli vatandaşımız hapis hayatı yaşadıkları evlerinden çıkıp, hayatın tadına varacak. Engelliye sahip çıkmak işte böyle olur" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2006 Salı 11:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilker caner IP: 81.215.4.xxx Tarih : 14.09.2006 21:13:44
sevgili kırşehirli hemşerilerim bu engelli kardeşlerimiz için enbüyük desteği sağlayan Ali İhsan ERBAŞ isimli hollandadaki gurbetçimize ne kadar teşekkür etsek azdır.Çünkü kendisi bu sandalyeler için gecesini gündüzüne katıp yardım topladı ve engelli vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü Allah'ta senin yüzünü güldürsün...