2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Beyaz peynir diş dostu

Yemeklerden sonra elma ve beyaz peynir tüketmenin diş çürümelerini engellediği belirtildi.

Diş Protez Uzmanı Dr. İlker Arslan, özellikle anne ve babaların çocuklarının önünde dişlerini fırçalayıp örnek olmaları gerektiğini söyleyerek, "Ağız, bütün vücudun giriş bölgesidir. Sağlığımızın başladığı yer ağzımızdır. Ağız sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Yemek sonrasında mutlaka dişlerimizin fırçalanması ve gargara yapılmasında fayda var. Özellikle yaz mevsimine girerken lifli meyveleri yemeliyiz. Anne ve babaların çocuklarının karşısında dişlerini fırçalamaları gerekiyor ki çocuklarımıza örnek olunsun" dedi.

Diş fırçasının olmadığı zamanlarda çok asitli gıda tüketildiği yani kola gibi içecekler içildiğinde bir parça peynir yemenin dişlere faydalı olduğunu kaydeden Arslan, "Asitli içekler ve yiyecekler sonrasında bir parça beyaz peynir tüketmek, diş ağlığı için iyi olacaktır. Çünkü ağızda biriken asit ortamı daha bazik ortama çevrilecektir ve çürüme engellenecektir. Yine yemekten sonra yenilen bir elma, diş fırçası görevi yapacak ve dişin yüzeyindeki plağı temizleyecektir" diye konuştu.

Şehir su şebekesinde flor oranının net bilinmediği için çocuklara hekim kontrolünde florjel uygulaması yapılmasını tavsiye eden Dr. Arslan, "Çocuklarımıza 3-4 yaşından sonra periyodik olarak diş hekimi kontrolünde florjel uygulaması yapılmalı. Böylelikle dişin yapısı daha da güçlenecek ve diş çürükleri engellenecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 09:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?