7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Bez tobraya tam destek

KIRŞEHİR EĞİTİM-BİR-SEN'DEN BEZ TOBRAYA DESTEK

Kırşehir Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şubesi, Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4.sınıf öğrencilerinin sosyal sorumluluk kapsamında hazırlamış oldukları "Yaşam Elimizde" adlı eylem projesine destek verdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Ali Rıza Aka, Proje ile son yıllarda çevre sorunları ile ilgili yapılan projelerde alternatif çözüm önerisi olarak yerini alan bez torba kullanımı ve kese kağıdının kullanımını yaygınlaştırmak amaçlandığını söyleyerek, "Tüketim hastalığının gittikçe artığı globalleşen dünyada naylon poşet kullanımı çılgınlığının insan nesli için oluşturduğu tehlikeler göz ardı edilmiştir. Ancak son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda naylon ve naylon türevi maddelerin oluşturduğu ciddi boyutlardaki zararlar önüne geçilemez bir hal almaya başlamıştır. Eğer gerekli önlemler bir an önce alınmaz ise canlı varlığını; tehlikeli, geri dönüşümü olmayan bir yola sevk etmektedir. Bu gidişata dur demek için yapılan "Yaşam Elimizde'' adlı eylem projesi hayata geçirildi" dedi.

Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu bu projeye destek olduklarını kaydeden Ali Rıza Aka projeyle ilgili olarak; "İnsanı ilgilendiren her konuda hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Bizler insanın yaşamını değerli ve kutsal sayarak çalışmalarımıza yön vermekteyiz. Eğitimin sadece okullarda değil toplumun her safhasında olduğunu düşünüyor ve hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

Toplumu bilinçlendirme ve toplumun kalkınmasına yönelik yapılan tüm çalışmaların içerisinde Eğitim-Bir-Sen'in olduğunu hatırlatan Aka, "Üniversite öğrencilerinin yapmış oldukları projeye destek vermek bizim hizmet anlayışımızdan ileri gelmektedir. Kendilerine toplumu eğitmeye yönelik yapmış oldukları bu projeden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 12:27:04
Güncelleme :27 Temmuz 2011 Çarşamba 14:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?