2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Bilgisayar kursu eğitimleri başladı

Kırşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bayanlara yönelik uygulanan bilgisayar kursu eğitimleri başladı.

Kırşehir Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi'nde bulunan internet evi, ev hanımlarına yönelik bilgisayar kurslarına başladı.

Belediye Başkanı Halim Çakır, hedeflerinin Kırşehir'de bilgisayar bilmeyen ev hanımının kalmaması olduğunu belirterek, "Kırşehir Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi, 1 yıldır bayanlarımıza faaliyet veriyor. Bu merkezin içerisinde Türk Telekom tarafından kurulan bilgisayar odası bulunuyor. Burada 17 bilgisayar var. Ev hanımlarımızın bilgisayar öğrenmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğine gittik. Halk Eğitim Merkezi ile ortak çalışıyoruz. Onların verdiği eğitici ile ev hanımlarımıza bilgisayar ve internet kullanımı hakkında bilgiler veriyoruz. Kırşehir Belediyesi olarak aydın Türk Annesi oluşturma hedefimize ulaşıyoruz. Tek gayemiz, bilgisayar bilmeyen ve kullanmayan bayanın kalmaması. Bu hedefimizi de inşallah yerine getireceğiz" dedi.

Kayıtların devam ettiğini de kaydeden Başkan Çakır, kursların 2 aylık periyoda gerçekleştiğini ve kurs bitiminde kursiyerlere sertifikalarının dağıtılacağı kaydedildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 17:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?