2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Bilim adamları bildirilerini sundu

Kırşehir'de bu yıl 21.’si gerçekleştirilen Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen '1. Uluslararası Ahilik Kültürü ve Kırşehir Sempozyumu'nda, 200 bilim adamı bildiri sundu.

İpek Mobilya sponsorluğunda gerçekleşen sempozyumun ilk günü Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Salonu’nda bildiriler sunulurken, sempozyumun ikinci ve üçüncü gününde de Terme Kaplıca Otel'de bildiriler sunuldu. Terme Kaplıca Otel’in salonlarına Aşıkpaşa, Ahi Evran, Gülşehri adı verilirken; salonlarda 200 bilim adamı slayt eşliğinde bildiri sundu.

Sempozyum organizasyonunun komite başkanlıklarını Vali M. Lütfullah Bilgin, Belediye Başkanı Halim Çakır ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman yaptı. 200 profesör, araştırmacı, tarihçi ve öğretim üyesinin bildiri sunduğu sempozyum özetleri, İngilizce ve Türkçe hazırlanan kitapla sempozyuma katılan davetlilere sunuldu.

3 gün süren sempozyum süresince Terme Otel’de ağırlanan 200 bilim adamı, kaplıca suyuna da girerken; kendilerine gösterilen ilgiden dolayı da memnuniyetlerini dile getirdiler. Sempozyumla ilgili bilgi veren Ahilik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. M. Fatih Köksal, 200 bilim adamı ile Kırşehir'de bir tarihin altına imza attıklarını söyledi.

Köksal, "Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz 1. Uluslararası Ahilik Kültürü ve Kırşehir Sempozyumu'na beklenenin üzerinde ilgi oldu ve birçok araştırmacı, yazar, bilim adamı ve öğretim üyesi bildiri sundu. Bunlardan 200 bildiriye yer verdik ve hocalarımız bildirilerini sundu. Sempozyumda sunulan bildiriler önümüzdeki aylarda kitap haline getirilecek ve hem bildiri sahiplerine hem de ilgili yerlere gönderilecek. Sempozyuma sponsorluk yapan İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan'a da sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz " dedi.

Sempozyuma katılan bilim adamlarının yarından itibaren Kırşehir'den ayrılmaya başlayacağını söyleyen Köksal, bildiri sunan tüm araştırmacı, yazar, tarihçi ve öğretim üyelerine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 14:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?