2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Bilim Sanat Merkezi açıldı

Hayırsever İşadamı Yusuf Sıddık Demir tarafından yaptırılan 'Bilim Sanat Merkezi'nin açılışı törenle yapıldı.

Kırşehir merkezde Vakıfbank yanına inşa ettirilen Yusuf Sıddık Demir Bilim Sanat Merkezi'nin açılış törenine Vali M. Lütfullah Bilgin, Ak Partili Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Belediye Başkanı Halim Çakır, Avusturya Milletvekili Şirvan Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, Ak Parti İl Başkanı Yaşar Bahçeci, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu ile Yusuf Sıddık Demir'in akrabaları ve vatandaşlar katıldı.

Davul-zurnalı açılış töreninde, açılışı kurdelesini Vali Bilgin, Milletvekili Arslan ve Çalışkan, Belediye Başkanı Çakır ile Avusturya Milletvekili Ekici keserken, açılışın hemen ardından Bilim Sanat Merkezi gezildi. Bilim Sanat Merkezi'nin Spor Salonu'nda konuşan Milletvekili Mikail Arslan, hayırseverlerin eğitim yuvası yaptırmalarından dolayı oldukça mutlu olduklarını belirterek, "Kırşehir'de özellikle son dönemde okul yaptıran hayırseverlerimizin sayısı artmıştır. Bu durum, hemşerilerimizin eğitime bakış açısını göstermektedir. Eğitim yuvalarına yenilerini katan Yusuf Sıddık Demir ve yakınlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hayırseverlerimiz sayesinde Kırşehir'in eğitim ordularına yenileri katılacak ve kalitemiz tartışılmaz olacak" dedi.

Milletvekili Abdullah Çalışkan da, Kırşehir gençliğinin daha iyi eğitim alması için eğitime yapılan yatırımların önemli olduğunu kaydederek, "Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımıza yapacağımız yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Bu anlamda, hayırseverlerimize yaptıkları bu eğitim yuvaları için teşekkür ediyor, bu hayırların diğer hemşerilerimize örnek olmasını istiyoruz" dedi.

Bilim Sanat Merkezi ile ilgili bir konuşmada Belediye Başkanı Halim Çakır yaparken, aydınlanmaya dair derin izleri bağrında bulunduran Kırşehir'de, yeni eğitim kurumlarının açılması ile eğitim kalitesinin her zaman artacağını belirterek, "Kırşehirimizin özellikle eğitim noktasında son dönemlerde aldığı başarıların altında, modern ve teknolojik imkanları içerisinde bulunduran okullarımız yatmaktadır. Hayırseverlerimizin yaptığı okullar son derece güzel, modern ve teknolojik donanıma sahip oluyor. Bu okullarımızda eğitim gören her öğrenci, geleceğe atılan birer fidandır. Hayırseverlerimize okul yaptırdıkları için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bilim Sanat Merkezi'nin sınıfları gezilirken, Vali Bilgin ve beraberindekiler hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 18:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?