7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

BİLSEM Öğrencileri uzay kampında

Kırşehir'in Kaman ilçesinde faaliyet gösteren Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, İzmir'de düzenlenen 'uzay kampına' katıldı.


Kaman Bilim ve Sanat Merkezi'nin 2 öğrencisi Bengü Demir ve Fatih Emre Güneş ile fen bilgisi öğretmeni Özkan Durmuş, İzmir'de düzenlenen 5 günlük uzay kampına katıldı. Kamp süresince çeşitli etkinliklerde bulunduklarını ve kampın çok yararlı geçtiğini söyleyen Özkan Durmuş, takım çalışması ve teknoloji içerikli bir uzay ve bilim merkezi olan uzay kampının, Türk gençlerini bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmak için motive ettiğini anlattı. Durmuş, "Kampa katılan çocuklara ve yetişkinlere, uzayla ilgili inter aktif simülasyonların kullanıldığı dinamik ve eğlenceli bir ortam sağlandı.

İletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında da eğitim verildi. Merkezi Hunstville Alabama'da bulunan ve Amerika Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu Lisansı'na sahip olan kamp, her yıl düzenli olarak devam etmektedir. Uzay kampı; Amerika, Kanada ve Türkiye olmak üzere dünyada sadece üç yerde bulunuyor. Kamp son derece faydalı geçti ve öğrencilerimiz farklı izlenimler elde etti" dedi.


BİLSEM Müdürü Şaban Güneş ise, öğrencileri gelecek yüzyıllara hazırladıklarını belirterek, çeşitli kamp ve fuarlara katılarak, öğrencilerin ufkunu açmaya çalışacaklarını dile getirdi

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 02:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YASİN ÇAM IP: 88.231.115.xxx Tarih : 9.12.2007 17:49:17

ÇOK GÜZEL BÖYLE ÇALIŞMALAR DESTEKLENMELİ VE YAPILMALIDIR