2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Bir günde 5 ton tavuk tüketiliyor!

Kırşehir'de faaliyet gösteren lokantacıların, bir ay içerisinde 180 bin adet tavuğu döner yaparak vatandaşa sattığı öğrenildi.

Özellikle son bir yıl içerisinde vatandaşın tavuk etine ilgi gösterdiğini söyleyen lokantacılar, ucuz olması nedeniyle tavuk dönere gösterilen ilginin hat safhaya ulaştığını kaydetti. Kırşehir merkezde faaliyet gösteren yaklaşık 200 lokantacının, tavuk döner satmayı tercih ettiği ve bu sayede para kazandıkları bildirilirken, 200 lokantacının bir gün içerisinde yaklaşık 6 bin tavuğu döner haline getirdiği öğrenildi. Aylık tavuk tüketiminin yaklaşık 180 bin adet olduğu Kırşehir'de, bir gün de 4 ton, aylık 120 ton tavuk döneri satışı gerçekleşiyor. Lokantacı esnafı, yarım ekmek arası tavuk döneri 1 YTL'den satışa sunarken, yarım ekmek arası et döner de 2 YTL'ye satılıyor.

Lokantacılar Odası Başkanlığınca yapılan açıklamada, araştırmaların doğru olduğu kaydedilirken, lokantacı esnafının yanı sıra evlerde de büyük ölçüde tavuk tüketildiği ve bu oranın daha da yüksek olabileceği ileri sürüldü. Ayrıca, tavuk döneri satışında yaşanan artışla birlikte, lokantacı esnafının ayakta durabildiği ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 12:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nedim akar IP: 88.254.100.xxx Tarih : 13.01.2008 16:12:36

kırşehirde namı diğer kırköy de yiyecek başka ne varki napsın insanlar tavuk dönere hucüm.