4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Borcunu ödemezse hapse girecek

Kırşehir'de gözleri görmeyen bir kişinin, kızının çeyizini hazırlamak için aldığı borç para nedeniyle hapse gireceği bildirildi. 

Hızırağa Mahallesi'nde ikamet eden görme özürlü Tekin Parlak, yaklaşık 2 yıl önce kızı Ş.Ş.'nin çeyizini almak için bankadan kredi çektiğini ve ödeyemediğini belirterek, "Kızımın mutluluğu için birkaç arkadaşımın desteğiyle bankadan kredi çektim ve kızımın çeyizini aldım. Bugüne kadar da kredinin büyük kısmını ödedim. Kızımın mutluluğu için her şeyi yaparım. Ama dayanacak gücüm kalmadı ve şu anda çektiğim krediyi ödeyemez hale geldim. Bana kefil olan arkadaşlarım zor duruma düştü ve beni mahkemeye verdiler. Hepsine hak veriyorum ve onlara kızmıyorum. Çünkü, onların da sorumlu oldukları aileleri var. Bana destek oldukları için tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kendi oğlumun ve ailemin vermediği desteği arkadaşlarımdan gördüm. Ama 3 gün içerisinde bin 200 YTL'lik kalan borcumu ödeyemezsem hapse gireceğim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tek çarem Allah'a dua etmek" diye konuştu. 

Parlak, ödeyemediği borç nedeniyle eşinin ve oğlunun da kendisini terk ettiğini ifade ederek, "Oğlum öğretmen ve eşimi yanına alarak beni dışladı. Emekli maaşı olarak 550 YTL alıyorum ve bu paranın 200 YTL'sini nafaka olarak eşime veriyorum. Kalan parayla da bankadan çektiğim kredilerimi ödemeye çalışıyorum. 300 YTL ile kendime mi bakayım borçlarımı mı ödeyeyim? Çaresizim" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 12:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?