2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Boztepe çiftçisi laboratuar kuruyor

Kırşehir'in Boztepe Ziraat Odası Başkanı Burhan İlanbey, ilçe çiftçisinin toprağa uygun ürünü ekmesi için laboratuar kuracaklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Burhan İlanbey, Boztepe çiftçisinin bilimsel ekim yöntemine geçmeye başladığını belirtti. İlanbey, "Boztepe Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin daha düzenli ve bilimsel ekim yapmaları için büyük gayret gösteriyoruz. Son bir yıl içerisinde tarla fareleri ile mücadelede etkili bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürdük. Şu ana kadar 2 ton zehirli buğday dağıttık ve farelerle mücadele ettik. Çiftçimizin tarlasında bulunan taşları toplamak için 2009 yılı içerisinde taş toplama makinesi alacağız" dedi.

İl Özel İdaresi'nin destek vermesi halinde laboratuar kuracaklarını da kaydeden İlanbey, "Boztepe'de toprağın yapısını analiz edip, toprağın uygunluğuna göre ekim yapmak istiyoruz. Dededen kalma uygulamalarla yapılan ekim, toprağı öldürmeye başladı. Bunun için de İl Özel İdaresi'nin destek vermesi halinde laboratuar kurmayı planlıyoruz. Laboratuarın kurulması için 120 bin YTL gerekiyor. Taş toplama makinesi de 40 bin YTL. Bu projelerimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz ve ilgili makamlarla görüşüyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 14:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?