2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Bozulan yolların bakımı yapılacak

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Çetinkaya, çetin geçen kış şartları sonrasında bozulan köy ve kasaba yollarının tamiratının yakın zamanda yapılacağını söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Çetinkaya, şehirde ne varsa köylerde aynısı olsun mantığını yürüterek köylere hizmet götürdüklerini söyledi.

Çetinkaya, "Köylerimize hizmeti çok önemsedik. Özellikle hükümetimizin, Valimizin, Milletvekillerimizin, Kaymakamlarımızın, İl Genel Meclisi Üyelerimizin ve muhtarlarımızın köylere hizmet programını oluştururken sonsuz destekleri oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Köylerimiz çok ciddi yol ağlarına ve alt yapı imkanlarına kavuştu. Son zamanlarda köylerimizde ziyarette bizlerden internet isteniyor. Biz, su şebekesi götürünce onlar çamaşır makinesi almak istiyor" dedi.

Yoğun kış şartları sonrasında bozulan köy ve kasaba yollarının yapılacağını söyleyen Çetinkaya, "Köylerimizin ve kasabaların yol ağları hem genişledi hem de sağlıklı bir duruma kavuştu. Ancak, çetin kış şartları nedeniyle bazı yollar zarar gördü. Baharın gelmesi ile yollarımızın tamiratını ve ikinci kat asfaltına yöneleceğiz" dedi.

Nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin köy statüsüne dönüşmesi ile bu bölgelere hizmeti İl Özel İdaresinin götüreceğini kaydeden Çetinkaya, "Merkezi hükümet belediyelerle ilgili bir çalışma yapıyor. Bu çalışma Türkiye tarihinde bir dönemeç. Aynı çalışmanın köylerde de yapılması gerekiyor. Son nüfus sayımına bakıldığında birçok köyün nüfusunun 50'ye kadar düştüğü görülmekte. Köylerimize eğitim, okul ve sağlık eğitimini devlet olarak götürmek zorundasınız. Bunun içinde devlet imkanlarının daha iyi kullanılması için nüfusu küçük köylerimizin birleştirilmesi ve toplulaştırma çalışması yapılması gerekir. Dolayısıyla maliyetler düşer ve ülkemizin faydasına bir çalışma olacağı kanaatindeyim" dedi.

Belediyelerin köy statüsüne geçmesi ile İl Özel İdaresinin bu bölgelere hizmet götüreceğini söyleyen Çetinkaya, köy statüsüne çevrilen yörelere hizmetlerin artarak gideceğini kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 17:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?