7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Bu boğa çığlık atıyor!

ÇIĞLIK ATAN KURBANLIK BOĞA İLGİ ODAĞI OLDU

Kırşehir Hayvan Pazarı'na kurbanlık olarak getirilen bir boğanın insan gibi çığlık atması, çevredeki vatandaşların ilgisini çekti.

Geçen ay şap hastalığı nedeniyle kapatılan Kırşehir Hayvan Pazarı, 17 Ekim'de açıldı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala besicilerin akın ettiği hayvan pazarı, sabah erken saatlerde kuruluyor ve öğlen olmadan dağılıyor. Hayvan pazarına kurbanlık getiren bir besicinin boğası ise çıkardığı değişik seslerle ilgi oldu. Çığlık atar gibi ses çıkaran ve çevredeki vatandaşların ilgi odağı olan boğa satılarak yeni sahibine teslim edildi.

Kendisine ait 125 adet büyükbaş hayvanı ile Kırşehir merkezde üretim yapan besici Ergül Canlı, kurbanlık hayvan seçiminde ilk olarak yüzeysel güzelliğe bakılması gerektiğini söyleyerek, "Daha sonra ağzının bozuk olup olmadığına bakılması lazım. Hayvanın dişini atıp atamadığı olarak bilinir. Bunu öğrenmek için hayvanın ağzı açılır ve bakılır. Ortadaki iki diş diğerlerinden büyükse kurbanlık olur. Fakat hepsi bir sıra ise kurbanlık olmaz. Bunlar süt dişleridir" dedi.

Hayvan pazarına 2 bin ila 2 bin 500 civarında büyükbaş hayvan girişi olduğunu söyleyen Canlı, başka günlere nazaran vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını kaydederek, "Bugün takribi 5 yüz hayvan satıldı. Vatandaş fiyat hususunda tedirgin olduğundan dolayı sadece araştırıyor. Yeri olan vatandaş hayvan alıyor ama yeri olmayan tabii ki bekliyor. Bu sene bilindiği gibi fiyatlar çok yüksek. Sebebi de 2-3 yıl kuraklık çekmiş olmamız. Bununla birlikte yem fiyatları çok pahalı ve köyden kente sürekli göç

oluyor. Bundan 10-15 yıl önce biz köyden yumurta, peynir alırdık. Artık köylü şehirden süt, yem, yoğurt götürmeye başladı. Bu da besi hayvanlarını vurdu. Köyde üretim kalmadı. Üretim olmadığından da havyan fiyatları tavan yaptı" şeklinde konuştu.

ÇIĞLIK ATAN KURBANLIK BOĞA İLGİ ODAĞI OLDU
ÇIĞLIK ATAN KURBANLIK BOĞA İLGİ ODAĞI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 14:14:03
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 15:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?