7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Bu çiçek sema yapıyor

BU ÇİÇEK SEMA GÖSTERİSİ YAPIYOR

2007 Dünya Mevlana yılında çekilen ve üzerinde semazen figürleri olan 'Mevlana Çiçeği' (Sütleğen) fotoğrafının benzeri üç yıldır çekilemiyor.

UNESCO tarafından doğumunun 800. yılında 2007 yılı 'Dünya Mevlana Yılı' ilan edilmişti. Kırşehir Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde Makine Mühendisi Ömer Çetiner tarafından çekilen sütleğen fotoğrafı üzerindeki semazen figürleri nedeniyle Mevlana Çiçeği olarak anılmaya başlandı.

Fotoğraf sanatçısı Çetiner, 2007 Mevlana yılında çektiği fotoğrafın benzerini çekmek için üç yıldır gayret ettiğini, yüzlerce fotoğraf karesi çekmeme rağmen benzer fotoğrafı yakalayamadığını belirtti. Çetiner, "Hatta aynı fotoğrafı çekmek için pek çok fotoğraf sanatçısının da uğraş verdiği biliyorum. Buna rağmen aynı fotoğrafın çekilmemesi ilginç. Sadece Mevlana yılında çekilmesinin bir anlamı olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

Sütleğen (Mevlana) çiçeği hakkında da bilgiler veren Çetiner, sütleğenin 'hayvanların yemediği, insanların bahçelerinde görmek istemediği bir bitki' olarak tanımladı.

Çetiner son olarak, "Burada sanki Mevlana'nın "Gel kim olursan ol yine gel" sözünün tecelli ettiği ortaya çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

Çetiner, bir yandan Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanlığı'nı da yürütürken diğer yandan ise sürekli doğa fotoğrafları çekerek, boş vakitlerini değerlendiriyor.

BU ÇİÇEK SEMA GÖSTERİSİ YAPIYOR
BU ÇİÇEK SEMA GÖSTERİSİ YAPIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 16:51:05
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 17:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?