2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Bu okulda herkes kitap okuyor!

Kültür Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğince Türkiye genelinde başlatılan "Türkiye Okuyor" kampanyasına Özel Kılıçaslan Liseleri, her gün 20 dakika kitap okuyarak katıldı. Öğrenciler ve okul personeli güne, 20 dakika istedikleri kitabı okuyarak başlıyor.

Kültür Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğince Türkiye genelinde başlatılan "Türkiye Okuyor" kampanyasına Özel Kılıçaslan Liseleri, her gün 20 dakika kitap okuyarak katıldı. Öğrenciler ve okul personeli güne, 20 dakika istedikleri kitabı okuyarak başlıyor.

Okumanın birikim sahibi olmada en önemli yollardan biri olduğunu belirten Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Murat Tunç, okul olarak okumaya önem verdiklerini dile getirdi. Tunç, bilinçli bireyler olmanın, iyiyi doğruyu görmenin, gelecekte dünya siyasetinde söz sahibi olabilmenin, milletimizi gelecekte en iyi temsil etmenin ve en önemlisi de hayatı doğru okumanın yolu kitap okumaktan geçtiğinin bilincinde olduklarını ifade etti.


Bu amaçla okulda öğrenci, öğretmen ve bütün personele her gün ikinci ders saati ile üçüncü ders saati arasında 20 dakikalık bir okuma faaliyeti uyguladıklarını anlatan Tunç, şöyle konuştu. "Bu saatte bütün öğrencilerimiz öğretmenlerinin rehberliğinde yanında okuyorlar. Atalarımız, damlaya damlaya göl olur, demişler. Her gün yirmi dakika o hafta en azından 100 dakika kitap okunmasını netice verir. Bunu bütün okula uyguladığımızda her hafta en azından 60 bin dakika kitap okunmuş demektir. Bu da önemsenecek bir süre. Bu süreleri en iyi şekilde değerlendiren büyük kazanımlar elde etmiş olacaktır. İsteyen de böyle bir imkândan azami derecede istifade edecektir. Bunu görsen isteksizler de okumaya istekli hale geleceklerdir."

Okuma işinin herkese hitap ettiğine dikkat çeken Özel Kılıçaslan Liseleri Edebiyat Zümre Başkanı Hüseyin Say da okumanın, bilhassa kitap okumanın, toplumun her kesimince yapılması gereken bir eylem olduğunu ifade etti. Say, "Hayatı boyunca parmakları birkaç sayfa bile olsa kitap karıştırmamış kişilerden topluma bir fayda gelmez. Böyle bir anlayışa sahip kimselerden memleketin ilerlemesi adına bir şeyler beklemek ham hayal olur. Bizler "kurum" olarak okumanın arkasındayız değil "içinde"yiz. Hem okuma hem de okutma konusunda bir ve bütün olarak okumayla iç içe olduğumuzu ortaya koyuyoruz. Öğrencilerimiz okuyor" diye konuştu.

Okutma konusunda iki senedir Kayseri genelinde ilköğretim okulları 2. kademe sınıfları arasında 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması düzenlediklerine dikkat çeken Say, "Bizler, sadece biz okuyalım yeter, demiyoruz. Okumada bulduğumuz bu güzellikleri başkalarıyla da paylaşarak onların da bu güzelliklerden nasiplenmelerini istiyoruz. İlköğretim okullarının 6, 7, ve 8. sınıfları arasında iki yıldır Kayseri genelinde yaptığımız ve üçüncüsünü bu sene de çevre illeri (Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat) de dahil ederek bölgesel bir niteliğe kavuşturduğumuz III.100 TEMEL ESER KİTAP OKUMA YARIŞMASI ile "Türkiye Okuyor" kampanyasına büyük bir katkı sağlamış olacağız. Bu yarışma ile binlerce öğrenci kitapla buluşmuş olacak" bilgisin verdi.

CHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 09:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?