26
Nisan
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Caddeler çiçekle donatılıyor

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kent merkezindeki bazı kavşaklar ve caddelere çiçek dikimi gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Şehit Ekrem Ülker Caddesi orta refüjü ile Askerlik Şubesi Kavşağı'nda çiçek dikimine başlandığını ifade etti. Çalışmalar kapsamında 200 biner adet lale soğanı ve hercai menekşe, 35 bin adet sümbül soğanı ve 14 bin 100 adet nergis soğanı olmak üzere yaklaşık 450 bin adet çiçek dikimi yapılacağını dile getiren Bahçeci, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimiz günden beri orta refüjlerde, kavşaklarda, okul bahçelerinde, meydanlarda, caddelerimizde farklı farklı ağaç çeşitleri ve çiçekler dikerek Kırşehir'e yeni bir çehre kazandırdık. Şehit Ekrem Ülker Caddesi orta refüjde de ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra çiçek dikimi de yaparak şehrimizde yeşil dokuyu artırmak, şehrin daha rahat nefes almasını sağlamak istiyoruz. Orta refüjlerimiz ve kavşaklarımız şehrin vitrinleri, görünen yüzleridir. Biz de şehrimizin ihtiyacı olan bütün orta refüjlerinde ve kavşaklarda bu çalışmaları yapıyoruz. Yeşillendirme çalışmalarımız şehrimizin ihtiyaç duyduğu her yerde devam edecek. Şehrimizin her alanında, başınızı kaldırdığınızda gördüğünüz yeşil dokunun kaybolmaması ve büyüklerimizin bıraktığı bu mirası, bizlerin de yarınlara bırakabilmemiz için ağaçlandırma çalışmalarını önemsiyoruz."

AA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2013 Cumartesi 18:31:44
Güncelleme :9 Kasım 2013 Cumartesi 18:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?