7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Çağırkan turizmle büyüyor

AYDA 4 BİN TURİSTİN GELDİĞİ ÇAĞIRKAN KASABASI EKONOMİK YÖNDEN DE KALKINIYOR

Kırşehir'in Kaman İlçesi Çağırkan Kasabasında bulunana Kalehöyük Arkeoloji Müzesini ziyaret eden aylık 4 bin yerli ve yabancı turist ekonomik kalkınmayı da beraberinde getirdi.

Japonya Hükümetinin Kültür Hibesiyle kurulan Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesini her ay yaklaşık 4 bin kişi ziyaret ederken, Çağırkan Kasabasının ekonomisine katkı sağladığı öğrenildi.

Japonya Hükümeti tarafından yaptırılan, Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde Eski Tunç Çağından Osmanlı Dönemine kadar pek çok eser sergileniyor.

Japon turistlerin Kapadokya'ya giderken müzeye de uğradıklarını söyleyen yetkililer, Müzeyi tur programına dahil etmeyi düşündüklerini söylediler. Bunun yanı sıra işsizliğin hakim olduğu Çağırkan kasabasında pek çok kişinin Kaman Kalehöyük'te halen devam eden arkeolojik kazılarda ücretli olarak çalışıyor. Bu güne kadar 100 Çağırkanlı vatandaş kazılarda çalışarak emekli oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çevre düzenlemeleri için aktarılan ödenekler ve gelen turistlerin bıraktıkları paraların ekonomik yönden kalkınmayı beraberinde getirdiği Çağırkan'da Kalehöyük çevresine yapılacak yatırımların önemi arttı.

AYDA 4 BİN TURİSTİN GELDİĞİ ÇAĞIRKAN KASABASI EKONOMİK YÖNDEN DE KALKINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 13:47:05
Güncelleme :4 Temmuz 2011 Pazartesi 15:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?