7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Çalışkan Amerika'ya gitti

ÇALIŞKAN AMERİKA'YA GİTTİ

AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu üyeleri ile görüşmek üzere ABD'ye gitti ve "benim ecdadım soykırım yapmadı yapmaz da" açıklamasında bulundu.

AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, 4 Mart 2010 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonunda gündeme gelecek olan sözde Ermeni Soykırımı iddiaları tasarısı ile ilgili görüşmeler yapmak ve Türkiye tarafının görüşlerini iletmek için ABD'ye gitti.

Çalışkan, ziyareti ile ilgili bilgiler vererek, "ABD'ye gitmeden önce TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri olarak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Howard L. Berman'a bir mektup gönderdik. Mektupta, tasarının gündeme gelmesinin ne ABD, ne Ermenistan ne de Türkiye'nin çıkarına olduğunu belirttik" dedi. Çalışkan, Erivan ile zaten hassas olan bu süreç devam ederken, Kafkaslar'da istikrar ve barışı zedeleyebilecek bir adım atmaktan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 16:51:02
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 17:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?