2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Cami işaatında sona doğru

Kırşehir'de yapımı devam eden Hoca Ahmet Yesevi Camii'nin 2009'da ibadete açılacağı bildirildi.

2003 yılında temeli atılan Hoca Ahmet Yesevi Camii, Selçuklu mimarisiyle yapılıyor. Cami inşaatının büyük bir bölümü hayırsever vatandaşların desteği ile tamamlanırken, ibadete açılmasına ise az bir zaman kaldığı kaydedildi.

Cami ile ilgili bilgiler veren Hoca Ahmet Yesevi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Oruç, "Hoca Ahmet Yesevi Camii inşaatı devam ediyor. Derneğimiz tarafından inşaatı devam ettirilen camide, çok az bir işimiz kaldı. Burası salt cami olarak görülmemeli. Camimiz aynı zamanda Selçuklu mimarisi ile bezeli bir külliye niteliğinde. Caminin tamamlanması ile birlikte Kırşehir'in adı burası ile anılacak. Ankara'da Kocatepe Camii nasıl Ankara ile bütünleşmiş ise burası da Kırşehir ismi ile bütünleşecek. Caminin minaresi tamamlanmak üzere. Caminin bir tane minaresi bulunuyor. Selçuklu mimarisi tarzının ön planda olduğu camide 60 kişinin ibadet yapabileceği 4 ayrı revah ile 2 bin 400 kişinin ibadet yapabileceği 1 adet kubbe bulunuyor. Kubbe ve revahların dışında yine caminin teras kısımları dahil olmak üzere yaklaşık 8 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. Bu aynı zamanda Kırşehir için bir rekor. Bu kadar büyüklükte bir cami daha önce inşa edilmedi" dedi.

Başkan Oruç, caminin 2009'da ibadete açılacağı müjdesini de vererek, camiin yapımında emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 16:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah kolukırık IP: 85.96.145.xxx Tarih : 16.12.2008 17:13:23

helal olsun kırsehirede böyle şeyler yakışır