2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Camii ve külliyenin temeli atıldı

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan tarafından projelendirilen 'Şeyh Edebali Camii ve Külliyesi'nin temeli atıldı.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan tarafından geçtiğimiz yıllarda fikir olarak ortaya atılan ve daha sonra projelendirilen 'Şeyh Edebali Camii ve Külliyesi' projesi, hayata geçirildi. Kırşehir'in Mucur ilçesine bağıl İnanç köyünde doğduğu söylenilen Şeyh Edebali için Milletvekili Arslan tarafından hazırlanan cami ve külliyenin projesi, Kırşehir-Kayseri-Ankara karayolu üzerinde bulunan İnanç köyünde hayata geçirilerek temeli atıldı.

Temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile birlikte Vali M. Lütfullah Bilgin, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Belediye Başkanı Halim Çakır, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Yabanlı Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Güneş ile daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Şeyh Edebali adına yapılacak cami ve külliye projesini hazırlayan Milletvekili Arslan'a teşekkür etti. Arvas, "600 yıl gibi başka hiçbir millete nasip olmayan bir devletin kuruluşunda büyük emeği geçen Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye verdikleri öğütler bizim için altın değerindedir. Böylesine güzel bir eserin ve projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Milletvekili Mikail Arslan da, Kırşehir-Kayseri-Ankara karayolu üzerinde bulunan cami ve külliyenin, bu yolda seyahat eden vatandaşlarca ziyaret edileceğini belirterek, "Ahi Evran, Şeyh Edebali, Yunus Emre ve Hacıbektaş Veli gibi ulu erenleri yetiştiren bu kutsal topraklarda, bu büyük insanların eserlerini oluşturmakta bizlere onur ve gurur veriyor. Burada sosyal ve kültürel alanlar ile Şeyh Edebali'nin hayatını anlatan dökümanlar yer alacak. Mimari yönüyle örnek bir proje oldu ve eserimiz meydana çıktığında hepimiz mutlu olacağız" dedi.

Vali Bilgin ise, eserin projelendirilmesi için gayret gösteren Milletvekili Arslan'a teşekkür ederken, törende son olarak Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu konuştu. Şeyh Edebali'nin gücün değil irfanın temsilcisi olduğunu kaydeden Bardakoğlu, "Şeyh Edebali, gücü değil irfanı temsil eder, bilginin yanında hikmeti temsil eder, kalbi derinliği temsil eder ve sadece şekil olmadığını bize gösterir. Eserin ortaya konmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Törende ayrıca, Yabanlı Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve hayırsever işadamı Mustafa Güneş'e, Milletvekili Arslan ve Vali Bilgin tarafından caminin yapımını üstlendiği için teşekkür edildi. Yabanlı Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Güneş ise, "Kırşehir'e böyle bir eser yapmaktan dolayı ve böylesine özel bir projenin şehrimize kazandırılmasında üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız ve yapıyoruz. Projenin hazırlanmasında emeği geçen başta Milletvekilimiz Sayın Mikail Arslan olmak üzere herkes teşekkür ediyorum. Caminin külliye hariç maliyeti 250 bin YTL ve bunu biz karşılayacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar okunarak cami ve külliyenin temeli atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 19:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?