3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Cani yenge kızını da öldürmüş

Kırşehir'de cesedi parçalanmış şekilde çöplükte bulunan 11 yaşındaki kız çocuğu Sabire A.'yı boğduktan sonra bıçakla parçalayan yengesi Y.A., mahkemede kayboldu diye bilinen kızını da öldürdüğünü itiraf etti.

Bağbaşı Mahallesi'nde ikamet eden 11 yaşındaki Sabire A.'nın parçalanmış cesedinin yaklaşık 1 yıl önce Kervansaray Dağı eteklerindeki çöplükte bulunmasının ardından ceset parçalarının sarılı olduğu kilim parçalarından yola çıkan polis ekipleri, Sabire'nin yengesi Y.A.'yı gözaltına almıştı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan kadın, bugün İsmail Adamoğlu'nun başkanlığında yapılan ve İsmail Öztürk ile Kamil Gürsoy'ün üye olarak görev aldığı duruşmaya katıldı.

Basın mensuplarının alınmadığı duruşmanın ardından bir açıklama yapan Sabire A.'nın avukatı Haydar Ala, Y.A.'nın duruşma esnasında baygınlık geçirdiğini ve bu sırada 2 yıl önce kaybolduğu bildirilen kızı Bahar'ı da öldürdüğünü itiraf ettiğini söyledi. Y.A.'nın baygınlık geçirmesi üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldığını ve duruşmaya ara verildiğini ifade eden Ala, gerekli müdahalenin ardından Y.A.'nın katılımıyla duruşmaya tekrar devam edildiğini kaydetti. Ala, "Y.A., baygınlık geçirdiği sırada,

'Kızımı ben öldürdüm. Parçalayıp çöpe attım' dedi. Bu söylediği sözler mahkeme başkanı tarafından kayıt altına alındı. Ayrıca Y.A. duruşma esnasında kayboldu diye bilinen kızını öldürdüğünü tekrar itiraf etti" şeklinde konuştu.

Y.A.'nın Sabire A.'yı da gözaltına alındığı sırada verdiği ifadesinde öldürerek parçaladığını itiraf ettiğini hatırlatan Haydar Ala, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildiğini ve duruşmanın ileriki bir tarihe ertelendiğini belirtti

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 15:10:00
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 17:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?