4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

'ÇATAK Projesi' müracaatları başladı

Kırşehir Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, 2006 yılında uygulanmaya başlanan Çevresel Amaçlı Arazi Kullanımı Projesi (ÇATAK) için müracaatların başladığını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, ÇATAK projesini tercih eden üreticilerin desteklenmesine dair kararın uygulanmasına ilişkin tebliğin yayınlandığını belirtti.

ÇATAK projesi kapsamında toprak ve su kalitesinin korunması, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması yönünde gerekli kültürel tedbirlerin alınmasının amaçlandığı ifade eden Ömer Şimşek, 2006 yılında uygulanmaya başlanan ÇATAK projesinin Seyfe Gölü etrafındaki Boztepe ilçesine bağlı Eskidoğanlı köyü, Mucur ilçesine bağlı Seyfe, Gümüşkümbet ve Yazıkınık köylerinde uygulandığını kaydetti.

Şimşek, "Uygulama 2009 yılında da yine aynı ilçelerin aynı köylerinde yeni müracaatların alınmasıyla devam edecek. Üreticilere yapılacak desteklemeler 2 kategoride uygulanacaktır. Üreticiler, ÇATAK kapsamında yapacağı faaliyetler için 3 yıl süreyle taahhütte bulunarak, bu süre içerisinde desteklemeden yararlanacaklardır. Uygulama kapsamındaki üreticinin taahhüt süresi içinde arazisini elinden çıkarması durumunda, bu araziyi satın alan şahıs tarafından ÇKS beyanı ve diğer yükümlülükleri yerine getirmesi halinde uygulamaya yeni üretici ile devam edilecek. Kiralanan arazilerde, kira sözleşmesi müracaat tarihinden itibaren en az 3 yıllığına imzalanmış olmalıdır. Bu araziler 3 yıl süresince devredilemez. Aksi halde, destekleme ödemesi iptal olur" dedi.

Şimşek, ÇATAK projesinin uygulandığı köylerdeki çiftçilerin mağdur olmamaları için 1 Mart-30 Eylül 2009 tarihleri arasında il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 16:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?