7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Çaya kadın eli değdi

Çaya kadın eli değdi çayın tadı değişti. Kırşehir'in Türkan Ablası meslekte beşinci yılını tamamladı.

Kırşehir'de Ankara Caddesi üzerinde bulunan Gözüm Çay Ocağı'nın işletmecisi Türkan Fidan Çiçek (45) meslekte beşinci yılını tamamladı. 1987 yılından bu güne kadar iş hayatında olan Çiçek eşi ile birlikte Kırşehir'de çay ocağı işletmeciliği yapıyor.

Fotoğrafçılıkla başlayan iş hayatı çay işletmeciliği ile beşinci yılına ulaştı.
200 bin merkez nüfusu olan Kırşehir'in bilinen tek kadın çay ocağı işletmecisi olan Türkan Çiçek, bu güne kadar birçok zorlukları aştıklarını belirterek, hayat şartlarının kendisini çay ocağı işletmeciliğine ittiğini söyledi.

Türkan Çiçek, "Fotoğrafçılıkla başlayan yaşantım, fotoğrafçılık işinin daha doğrusu dijital cihazların çıkması bizleri ekonomik anlamda çökertti. Sokaklarda ve düğünlerde çok fotoğraf çektim. Daha sonra şartlar eşimle beni çay ocağı ve kırtasiye işi yapmaya itti. Kırşehir'de ilk zamanlar elimde tepsi ile beni görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken sonradan alıştılar ve çay dağıtımı yaptığım bölgenin Türkan ablası oldum." dedi.

Çay servisini önceden kendisinin yaptığını ifade eden Türkan Çiçek "Zamanla yoğun tempo beni yaşta ilerledikçe yormaya başladı. Yanımıza eşimle konuşarak bir çırak almaya karar verdik. Bazen sadece çırağın parası dahi çıksa işimi mutlulukla yapıyorum. Zorda kalmadığımız sürecede servise çıkmıyorum." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2012 Cuma 18:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?