2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Çaycıya 5 bin YTL'lik vergi şoku!

Kırşehir'de, aldığı ihbarname ile 5 bin YTL vergi borcu olduğunu öğrenip araştırma yapan 55 yaşındaki çaycı, kendi adıyla bir şirket kurulduğunu ve genel müdür olarak gösterildiğini anlayınca neye uğradığını şaşırdı.

Kırşehirli çaycı Mustafa Yapan, tanımadığı kişiler tarafından kendi adına İzmir'de temizlik, inşaat, güvenlik, tıbbi malzeme faaliyet alanlarını içeren bir şirket kurulduğunu ve kendisinin de genel müdür olarak gösterildiğini söyledi.

Çok şaşırdığını kaydeden Yapan, "İzmir'de benim adıma 2004 yılında şirket kurulmuş. Bu şirkete beni ortak yapmışlar. Daha sonra da beni genel müdürlük görevine getirmişler. Bunların hiçbirinden benim haberim yok. Ben emekli oldum ve çay ocağımda esnafa 20 YKr'den çay satıyorum. Bu konuda savcılığa ve gerekli yerlere şikayetlerimi bildirdim" açıklamasını yaptı.

Kendi adına kurulan şirketin 5 bin YTL vergi borcu olduğunu ve Gaziemir Vergi Dairesi'nden gelen ihbarla bu borcun kendisinden istendiğini söyleyen Yapan, "Postacı bana bir evrak getirdi. Evrakta 5 bin YTL borcumun olduğu yazıyor. Neye uğradığımı şaşırdım. Bu borcu ödemem için 250 bin bardak çay satmam lazım. Yani ahirete kadar çalışmam lazım ki bu borcu ödeyebileyim" dedi.

Kendisi adına kurulan şirketin gerçek sahiplerini aradığını ve olan bitenlerden kendilerini haberdar ettiğini söyleyen Yapan, "Sözde ortağı olduğum şirketin bilgilerine maliye kayıtlarından ulaştım. Cep telefonlarından arayarak yanlışlığı anlattım. Bana ' Sizi arayacağız' dediler. Aradan 20 gün geçti kimse beni aramadı. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 15:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet demirel IP: 212.174.63.xxx Tarih : 16.04.2008 19:33:49

ben mustafa amcanın komşusuyum,sanırım büyük bir yanlışlık olmuş,mustafa amca yılların esnafıdır,şimdiye kadar kimseye zararı olmamıştır,aksine herkese yardım etmeyi kendine bir görev bilmiştir,en kısa zamanda olayın netlik kazanacağını umuyorum