6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Ceviz ağaçları gençleşecek

Kırşehir merkez ve ilçelerindeki yaşlı ceviz ağaçları gençleştirilerek, daha verimli hale getirilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan Ceviz Eylem Planı'nda 3 pilot ilden birinin Kırşehir seçildiğini belirterek, Kırşehir'deki ceviz ağaçlarının daha verimli hale getirilmesi için çalışma başlatıldığını söyledi.

Eylem planındaki çalışmaları yürütmek üzere Kırşehir Valiliği öncülüğünde bir komisyon kurulduğunu belirten Şahin, komisyonun önerileri doğrultusunda, kaliteli cevizi ile ünlü Kaman ilçesinde Ceviz Üreticileri Kooperatifi'nin faaliyete geçirildiğini bildirdi.

Bu kooperatifin, ceviz fidanı ve ceviz üretimi ile ilgili çalışmalarının yanında, yaşlı ceviz ağaçlarını da rehabilite ederek yeniden ekonomiye kazandıracağını vurgulan Şahin, şu bilgileri verdi:

"Kooperatif aracılığıyla, Kaman, Akpınar ve Mucur'da bulunan mahalli yaşlı ceviz ağaçları budanarak genç cevizlerle aşılanması ve veriminin arttırılması yönünde çalışma yapılacak. Yaşlı ceviz ağaçları, aşılandığı zaman 3-4 yaşındaki ceviz ağaçlarının verimini verebilmektedir. Belirli bir program dahilinde, merkez, Kaman, Mucur ve Akpınar'daki yaşlı ceviz ağaçları gençleştirilerek daha verimli hale getirilecek."

AA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2012 Salı 18:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?